Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodjite vi gospodjo na ETF da vidite sta je cirkus!
Cirkus nad cirkusima!
de sta tamo ima. pricajte
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Na čitavom univerzitetu je cirkus, samo što pojedinima to ne smeta i odgovara im taj cirkus. Kao i u cijeloj državi. Odavno je potrebna potpuna reorganizacija sistema, a od nečega se treba krenuti.
Dekanesa ALU moli prvog čovjeka UNSA da sjedne i razgovara sa Senatom, UO, Vladom KS i SINDIKATOM UNSA. Da otpočne dijalog sa Vladom o svim pitanjima, jer se Vlada kao i rektor ponašaju krajnje ignorantski.
"october" nemoj mjeriti cijeli univerzitet prema svom fakultetu
Gotovo je, Sarajevski Univerzitet je gotov a uzrok tome su sto uticj vanjskih sila van Bosne i Hercegovine sto zbog politickog uticaja SDA. Kadrovska politika, korupcija, nepotizam itd. dokrajcili su nazalost jedan od najacih stubova nase prijeratne BiH. Nekad si sa ponosom mogo reci da si bio Sarajevski diplomac danas je to vec druga prica
cijelo visoko obrazovanje u bih sa sve stelom, kovertama i seksom po pansionima za ispit je cirkus !
Pola ovih profesora na sarajevskom univerzitetu ne bi bilo to što jesu da nije došlo do belaja u BiH, pa se onda treći asistenti unaprjeđivali u profesore, sa rokom od dvije godine da doktoriraju, pa se i to zna kako je išlo i kako su se inaugurirali profesori i docenti. To jedno. A drugo, kad su već inspekcije progutale taj akademski kadar pod regularan, onda nema druge kantonalnim srednjoškolcima sa priznatim fakultetima do kojih su i oni došli ko zna kako po privatnim univerzitetima, a mnogi su kojekude i magistrirali, nego da doktorima nauka, kakvi god su, priznaju status i plaće koje imaju bar osmoškolci na kopir aparatima u Kantonu.... Nema im druge, da budu se doveli u to stanje paradoksa, da doktori u muzeju nemaju plaće, a portiri po općinama inkasiraju svaki mjesec po 1.000 KM.
Poštovana Dekaneso - Pričate priču o nečemu što je demokratski, dali je tako? Na univezitetu Sarajevo se trebati pozabaviti korupcijom, mitom i nepotizmom prije svega. Očistite avliju bilo kako, 68. smo je očistili. Nažalost sada niti imate znanja niti hrabrosti za takve rezove. Cilj vam je odštampati što više obrazovanih, nestručnih i poslušnih mladih ljudi. Ako niste kadri da se pozabavite sami sa sobom, prije svega, ODSTUPITE!
gospodjo ne serite
Ma nama studentima i treba sve ovo da se dešava. Nismo u stanju kad jedan fakultet traži svoja prava da ustanemo svi čitav Univerzitet i damo podršku studentima i osoblju, a ne da ustanemo i borimo se za prava svih nas tj. cijelog Univerziteta. A ovi fakulteti koji nisu u štrajku treba da se stide, jer ni na njihovim fakultetima situacija nije ništa bolja, jedino je bolje što oni kao što to radi npr. Ekonomski fakultet organizuju Ljetne škole, DL predmete i sl. i naplate, i ako imaju neke gubitke u poslovanju s tim sredsvima sve nadomire.
Svaka čast gospođo Amela! Ne treba šutjeti a vaše kolege bi trebale isto uraditi. Onaj ko šuti podržava aktuekno stanje.
Dekanesa Autolimarskog univerziteta
Koji je kriminalac ovaj Avdispahic, to je uzas....
U ovoj drzavi je sve cirkus..samo lova igra ulogu u svemu!
Smijesno... cinjenica da se strajk pokrece u trenutku kad njihov problem nema ko da rijesi... imali su taj problem i prije godinu, pa se sutilo. Ovo je samo jedan u nizu dokaza da nam je rektorat podrska pojedinim partijama, skupa sa SPUS-om.
Kada fahro dode na vlast ima da vam odradi privatizaciju