Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu \"Deobe\".
Dejton omogucuje da se naprave okolnosti za ocjepljenje RS od BiH. A kad dodje povoljan trenutak kao nova finansijska kriza ili bin laden zvizne opet u nekakav neboder pa se svijet pozabavi opet samo sa sobom, onda RS pravi referendum i odlazi. Sve je to namjestaljka i politika dobivanja vremena.
Pa vi muslimani niste normalni. Prvo ste bili srbi, pa poturice, pa muslimani, pa bosnjaci, pa biste sad da svi budemo \"bosnohercegovci\"... Shvatite da su narodi (tj. vecinom Srbi) ciji ste otpadak jer ste bez truna karaktera presli Turcima u krilo, ipak narodi koji zaista karakter imaju pa mi necemo svoje ime mijenjati jer ga nismo mijenjali hiljadama godina, a vi sebe nazivajte kako hocete i mijenjajte nazive kad vam god pada na pamet.
@Beno svaka cast za komentar!!!!
velika zamka je sto set tice drzavne imovine a ko sto se vidi bosnjaci su vise nego nezaineresovani i korumpirani........politicari ce raspodijelit drzavnu imovinu izmedju sebe, prodat sto se moze prodat strancima za ekploatacije prirodne blagodati,industrije, niko ne spominje sve sume, rijeke, nacionalne parkove ,rudnike, pasnjake, planine, vode, nafu,id... inzko ce stvorit pola srbije nad bosnom i hercegovinom, sto je zalosno to je da vidis da su bosnjaci totalno nezaineresovani sta im se desava u drzavi i nemaju adekvatne specijaliste da se razmatra svaka zamka i stavi veto za kradju drzavne imovine bih-e........ bosnjaci nesposobni na svakom nivou, poliicari ko tihic ruse, prodaju i unistavaju za buducu srbiju bih-u , niko ne spominje drzavnu imovinu, kad incko spominje drzavnu imovinu u glavi mu je drzava srbija izgleda da su svi rijesili zajedno nestanak bih-, od tihica do lagumdzije , vidi se koliko se cuju glasovi sda, sdp-a o drzavnoj imovini, prodade zlatko sa suljom bih-u.
@ Beno Momak neka si ziv i zdrav 100 godina svaka ti je na mjestu smislena i naopisana sve najbolje pozdrav.
Očigledno su ovi senilni nagluhi starci otupili toliko da ni sebe nečiju kad govore. Da čuju shvatili bi da je nespojivo reći, \"netreba mijenjati\" i \"dva entiteta i tri konstitutivna naroda\". Činjenica da su tri naroda konstitutivna u BiH, negira mogućnost postojanja entiteta koji će se ekslkuzivno zvati po bilo kom od tih naroda. Logičan zaključak je da treba poći od provedbe te konstitutivnosti u praksi, a ako se to želi provesti, a moraće, onda nema nikakvih entiteta sa bilo čijom ekskluzivom srpski, bošnjački hrvatski ili neki četvrti. Ostanak ovakvih entiteta znači nema konstitutivnosti, nema ravnopravnosti naroda. A dok god narodi ne budu ravnopravni nema mira u kući!
dosta nam je vise tri politicke diktature na vlasti, vrijeme je da gradjani bosnohercegovci imaju svoju rijec, vise nece biti srba, bosnjaka, hrvata vec bosnohercegovaca, a vi lopovi ce te morati vrait sve sto ste opljackali.............;tri ce lopovluka morati vrati tisve ono sto pripada drzavi i gradjanima bih-e, njen staus, demokracija, i pare!!!! ustav bih-a ima samo ga treba savit na funkciji!!!!a vma trojki lopova s reoikom nacionalnosti mrs, hus,mars, pljuc, shut, i gooooo na kraju, dalje svi od bih-e!
Nije problem u dva entiteta vec uo ljudskim pravima u njima.Vi koji RS prisvajate kao svoju svojinu a isto tako federacija pod muslimanskom ili hercegovina pod hrvatskom vecinom se ponasate uzasno neljudski i diskriminirajuci.Kada ja slobodno budem mogao da nosim BH dres u Banjoj luci i Srbin iz RS majcu sa cetri c u federaciji tada mozes da pricas da netreba mijenjati ustav.Ako ti ovakvu bosnu nazivas OK ti si Idiot
samo cekamo svoj cas cedomire...
Samo ti guslaj........necete jos dugo !!!!
Ja bi volio da je što manje u javnom životu popova/hodža/monsinjora odnosno da se pojavljuju samo za vjerske praznike, takođe bi volio da su škole odvojene od mejtefa i vjeronauka, da političari polažu zakletvu Zastavi i Ustavu te da se za korupciju uvede smrtna kazna.
sad cu ja vas muslimane da obrazujem po pitanju Dejtona. naime ovde gde radim u nemacka imam dosta prijatelji srbe ali i nekoliko Nemci. Jedan nemac Karl Hajnc je moj poslovodja ovde na autobuka stanici u Minhen gde radim na civiluk za kaputi i putna torba. neki dan smo malo vise popili jagermajster i kaze Karl Hajnc dodji kod mene u stan da slusamo ploce imam prva dva albumi Belo Dugme na vinil. I tako smo slusali muziku i pijuckali po malo i onda me Karl Hajnc iznenad poljubio. Nisam mogao odoleti njegovoj muskosti. uzvratijo sam poljubac, dok su nam se jezici isprepletali osetih njegovu ruku na mome udu. Otkopcaj mi slic i stavi ga u usta rece mi karl hajnc. bez razmisljanja sam poceo dudlati njegovu germansku qurrccinu. Lepo sam se osecao. Nakon par trenutak osetih kako me topli mlaz sprica po grlu. Karl Hajnc je glasno stenjao. Svrsio mi je u usta. Dok smo se zakopcavali Karl hajnc mi rece NAJVISE volim srbe yebavat jer ste najvece pedercine. sad ne znam sta da radim?
Gos.Kuzmanovicu ,i ja se slazem da ne treba mijenjati dejtonsko uredenje.Ali ga zato treba odmah ukinuti.Da se vrate imena sa Bosanskim prefiksom gradovima u BIH.Da se vrate izbjegli i protjerani kucama ´Da se ukine crkva u avliji Fate Orlovic.Da se pohapse ratni zlocinci koji su u tom entitetu.Da se covjek osjeca sigurno u nasoj domovini kada se smrkne.I konacno da taj dio BIH svoju politiku iz temelja promjeni .Sto je najvaznije da vi i vama slicni nestanu iz politickog zivota BIH.Osim mrznje niste nijednu fabriku izgradili.Sram da vas bude gos.Kuzmanovicu