Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Dejtonski sporazum nije izvor svakog problema\", zato su problem SRBI, nebeski narod gde sprski grob srpska zemlja :@:@
Pa nije Dayton kriv što Bošnje u želji da imaju svoju državu sve više jačaju Federaciju nauštrb kantona. Centralizacija. Sigurno nije bila u Daytonu zamišljeno ovoliko federalne administracije. Srednja razina vlasti će svakako ostat, pa neki vid kantona ima i u RS, samo što su u Federaciji ti kantoni s puno više para i ovlasti. Naravno nije lako preglasavat Hrvate na kantonalnoj razini ali na Federalnoj jest. E sad vam se odbija od glavu jer je država u k. zbog prevelike administracije. Pa je upitno hoće li uopće moći opstat. No svakako nije u Daytonu problem. Najveći je što se nisu potegnule granice. A ako je Srbija za Juge imala lijepo riješenu fržavu (da nisu željeli centralizaciju i danas bi imali Kosovo). Što je nedostajalo Srbiji. Uža Srbija sa dvije pokrajine. Nama trebaju iz EU dolazit rješavat stvari koje je već Tito rješavao i riješio.
bravo inzko!
Zaustaviti klanje na nepravdi i sa nepravdom nastaviti,to je ogledalo dejtona,i tu nepravdu pustiti da vlada jos.To nijedan narod u svjetu ne trpi,pa ni Bosanski pa bilo koje nacije bio.Pravda,pravda,pravda,pa onda dejton bilo koje forme moze proci.Svi narodi svjeta reaguju,ako su pogodjeni nepravdom gospodine Valentine i demokratska Europo ti koja nam pricas sta je demokratija.
znaci gosn. bajdenu se moramo uvlaciti u paksu.. e brate jes i dosadilo.. taman se naviknemo..
Sad će doći Bajden, istući Incka zato što je ovo rekao i napraviti Bošnjacima normalnu evropsku gizdavu Bosnu. Cerić tako rekao.
\"..navodeći kako nova politička klima, u kojoj zvanični Beograd i Zagreb podržavaju cjelovitost BiH, nudi i nove šanse Bosni i Hercegovini...\" Na osnovu cega ti Valentine zakljucujes ovo gore. Pa ti se istom vrati iz Bg, a oni podignuse optuznicu za nesto sto je u iskljucivoj nadleznosti BiH. Jel tako oni podrzavaju cjelovitost BiH???? I sta sad mi treba da ti vjerujemo.??!!?!
dejtonski sporazum je posluzio svrsi - blokirao je rat - ali je blokirao sve puteve ka funkcionalanoj, politicki, pravno, ekonomski i u svakom smislu jeste blokada za razvoj savremene, napredne građanske drzave. krajnje je vrijeme dejtonski sporazum preformulisat u građanski ustav ili jednostavno prepisati i staviti na snagu jednostavan građanski ustav jedne od evropskih zemalja, ali pod ozbiljnim patronatom ohr-a sve dok drzava ne profunkcionise kao druge evropske drzave.
Iz suplje u praznu.
Da se primijetiti da ovaj lik samo puca teorije i analize koje svako ovdje zna a ništa ne poduzima.
nije Daytonski sporazum izvor svakog problema ALI je izvor osnovnog EKONOMSKOG PROBLEMA od kojeg polaze svi ostali problemi jer FBiH ima toliko glomaznu administraciju da je ona prevelika i za države poput Austrije, Italije.....