Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je prelijepo...........Ova djeca ova radost salju poruke mira i ljubavi..............Bosnjaci imaju veliko srce i dusu.
Masu turskim zastavama u multietnickoj zemlji, zemlji u kojoj polovica stanovnistva ima fobiju od Turaka, dok druga je druga polovica zaslijepljena turskim bajkama i ne kontaju da slave okupatore... Bas je "prelijepo," zar ne?
Neopisiv je osjecaj gledati ove prelijepe slike i prizore i citati agresorsko-genocidnu gamad kako bali i pjeni u svojim komentarima..
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
opet bosnje slave svog okupatora
Tvoj mentalni sklop ne može shvatiti da si TI TAJ koji bi trebao slaviti ovaj događaj, nažalost...
sto bi ga slavio?ebo te turski okupator,postedio franjevce jer su mu morali ljubit u noge
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
dani chega?
Potpuno nebitno za jednog tupavog neokomunističkog isprdka poput tebe.
p.s. al naučićeš kad kreneš u školu
STVARNO NE SHVATAM VLAHE, PA FATIH JE NJIHOV OTAC U BOSNI, BEZ FATIHA VLAH NE BI VIDIO BOSNE, KAO STO DANAS BI MOZDA POSTOJALA VLASKA CRKVA U ONOM BROJU U BOSNI KAO I RECIMO ADVENTISTICKA CRKVA, STO ZNACI JEDNA ILI DVIJE! SLAVITE OCA FATIHA VLASI!
KAD SE UZME, TE OSMANLIJE SU UVIJEK BILI SUPCI PREMA BOSNI, ZAUZIMALI SU MADJARSKU, PA SU JOJ POSTAVLJALI KRALJEVE MARIONETE KOJI SU NASTAVLJALI KRALJEVSTVO U MADJARSKOJ, DOK SU U BOSNI UKINULI KRALJEVSTVO, A DALI OKUPATORSKIM CRKVAMA DA VRSLJAJU NA SVE STRANE I CAK NASELJAVALI SU NJIMA ODANE PUDLICE VLAHE! PA ONDA AUTONOMIJA BEOGRADSKOM PASALUKU PLUS BOSANSKE PREKODRINSKE TERITORIJE JER SU IH RUSI UCJENILI, A KAD SU BOSNJACI ZELJELI AUTONOMIJU I NISU PRISTALI NA TO DA DAJU BEOGRADSKOM PASALUKU PREKODRINSKE TERITORIJE? NEGO SU POSLALI VOJSKU NA BOSNU I KASNIJE GENOCIDASA, RATKA MLADICA ONOG VREMENA, OMERA PASU LATASA ILI MIHAJLA LATASA, SULTANOVOG PASCETA GENOCIDNOG, KOJI JE 30 GODINA UBIJAO SVE BOSNJACKO PO BOSNI I TOLIKO JE UBIJAO DA JE CAK I IZDAJICE BOSNJAKE MASAKRIRAO!
SULTAN JE OVDJE DOAŠAO KAO KOLONIZATOR... TO UVIJEK TREBA IMATI NA UMU, A ISTINA JE DA SU VJERSKE SLOBODE U NJEGOVO VRIJEMA MOZDA BILE VECE OD DANAŠNJIH..
KOJE VJERSKE SLOBODE, ON JE DAO MASOVNIM ZLOCINCIMA KRSCANIMA INKVIZITORIMA PRAVO DA NASTAVE POKRSTAVATI BOSNJAKE, A U ISTO VRIJEME TO NIJE DAO VEC SKORO UNISTENOJ CRKVI BOSANSKOJ!
p.s. ostao vam je upaljen caps lock
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je taj Luka Markesic :))))) Hodža Markesic prike bi mu odgovaralo nego fra . Ove Mosnje uvijek nadju poneku ikebanu . Komsic ba Zeljo , Mudimir Ba Zivko, Zvonko ba Jurisic , Slavo ba Kukic , Began Beganovic ( Bogic Bogicevic ) , Miro ba Lazovic , Hodza Markesic , Jovan ba Divljak ....
Pomozi Bosni protiv Srbije i Hrvatske http://esimsecura.com/lan.14806/ Srbija je mnogo jaca od BiH, a i Hrvatska je nesto malo jaca, trenutno uspijevamo odbraniti sve regije Bosne i Hercegovine ali ne znamo dokle cemo to uspjeti ako nam se ne pridruze novi igraci. Potrebni su nam svi: dobri vojnici, ekonomisti, politicari, trgovci, novinari... u cemu god da ste dobri mozete pomoci u odbrani Bosne i Hercegovine od okupatora. Unaprijed hvala na odzivu.
Idi igraj paintball, spremaj se, ostavi se neta i gluposti
Mjesec i Zvijezda. Pa ima li ista ljepse na ovom svijetu od toga?????
Ima pica tvoje mame, sestre, rodice, žene, djevojke.
Vidi ovo pa nije luda Europska unija da ovo primi u Europsku Uniju.Trebali su jos prenositi uzivo na nekoj javnoj televiziji,da vidi svijet sta Bosna i koga slavi.Turske okupatore,onda cemo i mi slaviti Antu Pavelica,a Srbi Drazu Mihajlovica.Sve po starom nista se ne mjenja u ovoj vukojebini.
Glupi stvore pa ti bi trebao Fatiha slaviti, bez Fatiha i Ahdname, ti danas ne bi sigurno bio u Bosni.
Ovo je sramota da se u jednoj demokratskoj drzavi,koja tezi ka Eu,velica okupator Turska.Turci su na ove prostore donijeli,ubistva,mucenja,silovanja,i donijeli prisilno Islam.Ako se toliko tezi Turcima,ja bi otisao u Tursku zivjeti,nebi ni sekunde bio u Bosni.
A što ne ideš u 'rvaCku (ili Srbiju) paradoksu jedan:)? Pročitaj malo vijest, šta k'o ker laješ kad god vidiš da se laje na sve što ima veze s Bosnom?
Hajde ti u hrvatsku, tamo je tebi matica, a fratrima je Bosna matica :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
"Smatramo da je sultan Fatih dolazeći u Bosnu donio ogroman broj sloboda, ljudskih prava, da je on Ahdnamom jednostavno utemeljio multikulturalnost, ljudska prava i slobode u Bosni, i ne samo u Bosni nego na svim prostorima Osmanske imperije. Ahdnama svjedoči da je Osmanska imperija bila multinacionalna državna zajednica", rekao je Halilović. ??? Što sada hoćete da kažete da je prije sultana i turskih osvajača bosna bila jednonacionalni tamni vilajet? Pa ovaj došao i pokorio bosnu, razjebao naciju, kraljevinu, natjerao na bijeg dio naroda, doveo vlahe na njihovo mjesto, oteo zemlju starosjediocima itd itd? I zbog toga ga treba slaviti? Ima li igdje primjer jednog naroda da slavi svoje osvajače na način kako to čine Bošnjaci?
Pročitaj bar naslov vijesti, možda ti bude jasno o čemu je ovdje riječ:)
Meni je jasno o čemu je riječ, došao osvajač, postavio zakone u tuđoj zemlji i dao neka prava starojsediocima . Zamisli sada dođe stranac u Bosnu i postavi svoje zakone tebi i dozvoli ti na komadu papira da prakticiraš ono što si radio prije njega, a u praksi drugim zakonima ti to prakticiranje oteža do maksimuma drugim zakonima, samo kako bi te uništio. I tvoji potomci u budućnosti slave 'milost' tog osvajača.
Stvarno ovi katolici i pravoslavci koji pisu protiv Bosnjaka muslimana nisu dobri, pa da znate pravu historiju, prezivjeli ste zahvaljujuci nama i serijatu jer tamo gdje je vladao serijat a bio je na ovim prostorima prezivjeli su ne muslimani. Pa bolan vladati 500 god. sto jedan kaze da su vas milovali izlizali bi se i sad se tu nadjete da serete sram vas bilo !
Aj ne lupetaj. Prvo, moderna Turska nema veze sa šerijatom. A drugo, koja ti je to glupost da su nemuslimani preživali samo tamo gde je bio šerijat? Znači u Austrougarskoj su izumrli?
Gdje si ti ograisao ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je prelijepo, slavimo dokument okupatora koji je potpisao dokument kojim daje dozvolu da okupatorske crkve sa istoka i zapada mogu slobodo pokrstavati Bosnjake i naseljavati vjernike ortodoksne vjere sa istoka u Bosnu i time mjenjati etnicku strukturu tadasnje Bosne? Da ne govorim kakva je sramna uloga tih crkvetina bila prije toga, kad su masakrirali bosnjacku populaciju gdje god su stigli, pa cak im i unistili Crkvu Bosansku! I kad vidis koji panjevi slave taj okupatorski dokument i taj sramni cin, dodje ti da povratis na SDA i da kazes, boze oprosti im nemaju pojma sta cine!
Daju genocidasi minuse, dajite frajeri, ali istinu ne mozete promijeniti!
o turciiiiiiiiiiii,ajmo i mi krscani obiljezavat kad je pavelic i ndh-a dala slobodu muslimanima i proglasila ih hrvatskim cvjecem.
Ja stvarno ne znam cetnik, ali ti bi trebao ovo slaviti i ne samo Ahdnamu, nego i Fatiha, stvaraoca ortodoksizma u Bosni. Bez Fatiha, nikad ti Bosne vidio ne bi. Pa Kotromanici, vecina njih, otkako su poceli vladati Bosnom, rusili su ortodoksne crkve gdje god su pedofili ortodoksni pokusali zapisati bosnjacku teritoriju sa crkvetinom, Kotromanici su je roknuli i sravnili sa zemljom.
STVARNO NE SHVATAM VLAHE, PA FATIH JE NJIHOV OTAC U BOSNI, BEZ FATIHA VLAH NE BI VIDIO BOSNE, KAO STO DANAS BI MOZDA POSTOJALA VLASKA CRKVA U ONOM BROJU U BOSNI KAO I RECIMO ADVENTISTICKA CRKVA, STO ZNACI JEDNA ILI DVIJE! SLAVITE OCA FATIHA VLASI!
Okupator donio multikulturalnost.Sjajno,znači došao u zemlju,poharao je,zločine počinio i dobri Bošnjaci mu zahvalni na tome,kazu on im objasnio pojam multikulturalnosti.Komedija od pokušaja nacije.
liče 555 netačno je da nam povijest počinje od osmanlija svi se ponosimo i bosnom kao kraljevinom, nemoj bre da zajebavaš
povratio sam kad sam vidio tekst i slike bljak