Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Totalno si neupucen. Legija je bio sa orlovima 93 u Vogosci! Pogledaj film kad arkan zove legiju i kaze: \"ma bezi ti odatle, nadji neki helikopter i vracaj se vamo, a legija drhti i kaze: ma da komandante ovde sve neke budale na Zuci. Sto znaci pobjego ko p.ickica. A sto se tice Krajine arkan ti je licno pobjego iz Sanskog mosta 94 kad ga je pomeo 5 Korpus. Provjeri malo pa onda pisi, nemoj biti slijep
Arkan nikad nije bio na sarajevskom ratistu a Legija se pojavio tek 1994 godine na Bihacu.
Hoce li SA-X obiljeziti i pogibiju 17 Vikicevaca kod zaglavljenog tenka na Mijatovica kosi?
E tu smo cetaljima sup.k genocidni poderali !!!!!!
Ah, da, u pravu si. I za jednu i za drugu bitku se spremaju optuznice. ;-) Za ostale necu da govorim ali za ove dvije... Toliko o tome
ima jedna još bitna bitka koja je bila preduslov da se osvoji orlić POFALIČKA BITKA...taj dan su pali snovi u zauzimanju Sarajeva,i morate shvatiti frustaciju srba kada znaju kako su oružje imali a nisu uspjeli.danas na Kobiljoj Glavi dostojanstveno obilježenqa godišnjica i dan mjesne zajednice u prisustvu mnogo djece i porodica.UČESNIK DOBROVOLJAČKE,POFALIČKE,BITKE ZA ŽUČ I DR
Dakle bitka je održana 8 juna 1992,što je samo mjesec dana od osnovanja VRS,tako da i nije bio moguć veći otpor.Vidjećemo hoćete li objaviti vjest iz ovog rata na Vidovdan 28.juna 1992.
To sto je u tom filmu nema veze sa onim sto se desavalo 8. juna. Toga dana su grupe iz buca potoka, pofalica i kobilje glave napali lokalno stanovnistvo. Koliko se ja sjecam u tom filmu nije prikazan nijedan zarobljeni dobrovoljac toga dana. A zasto? Zato sto nije nikog bilo. Pa, otidji eto danas gore i naci ces ostatke preko sto zapaljenih kuca koje su izgorile taj dan. Kako ih samo nije sramota proci pored tih kuca i lafo slaviti nesto. Jade jadne. Bitke koje su dosle poslije toga su vjerovatno drugacije ali slaviti taj dan je stvarno van svake pameti.
samo jedan podatak iz dnevnika jednog borca sa zuci dana kad je srusena munara đamije na sokolju,na Žuč je bačeno preko 5000 granata i to dovoljno kazuje kako je gore bilo. @istina ti se neki neinformisani srbin cim tako pricas ako si bio gore onda znas da nije tako bilo,dan kad smo uzeli zuc pale su vase nade i izgledi da usetate u Sarajevo sa oruzjem haj zdravo pojma ti nemas
hvo.uskoplje, naebem ti si majke četničke
Pogledaj film VANZEMALJCI IZNAD SARAJEVA Sve ce ti biti jasno, autenticni snimci, voditi zarobljene civile u zivi stit, pa to nisu ni nacisti radili. Poslusaj malo Legiju kad cvili a,rkanu, vrati me kuci u srbiju.
l zato vas je ovaj pokolj kostao stotine ljudi, pa se dicite i dalje slobodono. Da vam je znati kolkio su prezivjeli seljaci sa Zuci granata nakon toga ispalili nebi sad pjevali.
Poginulim momcima tog kobnog dana mogu samo reći: VI ČESTITI DOMOLJUBI - NE SMIJEMO VAS ZABORAVITI. BRANILI STE NAŠE Sarajevo. Vječno VAM hvala.
Od koga ste oslobodili??? Napali su lokalno stanovnistvo, pobili i popalili sve na sto ste naisli. Izadjite sada na to mjesto. Sve i jedna kuca je zapaljena i porusena. Gdje ste pokazali zarobljene dobrovoljce i sl?Nigdje jer ih nije ni bilo. Toga dana je pobijeno samo domace stanovnistvo koje je branilo svoj prag. Sve su kuce opljackane i popaljene. Ako ne vjerujete, otidjite gore i pogledajte sramotu kojom se divite. Al neka, izace istina na vidjelo kad tad. Jadni su oni koji slave tudju nesrecu.
Neznaju papci i došlje da je pao žuč palo bi Sarajevo , na ovom brdu su srbi plakali kao mala djeca