Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZUKO DŽUMHUR = Veliki čovjek,interesantan pisac,dobra duša!
Na rodjendan Ive Andrića..pocela svijetliti i njegova bista u Višegradu :)
Zuko je bio dobar covjek, i Andric, i Kapor, a vi ste misevi.
E jesu ga ljudine pohvalile!
'ta ce andric, srbin, nije on bosnjak, 'ta ce on
Sjećam se Zuke u izlizanim farmerkama,više je bio mahmuran i pijan , nego trijezan U rijetkim trenucima kad je bio trijezan govorio je za svoj rodni grad Konjic "Manjeg grada,a većeg smrada".....Boemčina tog doba
"Više je bio mahmuran i pijan, nego trijezan" - šta je tu pozitivno, danas nam država puna takvih...
koliko ulica nosi njegovo ime?
Jedne prilike, Ivo Andrić reče: "Čovjek je uvijek dužan svom zavičaju. Zavičaj je onaj koji nas formira.", ova konstatacije je potpuno primjenjiva u slučaju Zuke Džumhura! P.S. Poštovanje Zulfikaru-Zuki Džumhuru za njegovo životno djelo..
najbolja zukina izjava, kad je u mostaru ujutro, mamuran, jedva se dokotrljao do neretve i :"Pijem ja, pijem Neretvu, a nikako da se napijem. Nikad mi neretva nije bila tako mlaka!" emisija "hodoljublja" april, 1986.
I ja bi trebala kao Zuko, jedno vince...zbog radi poboljsanja krvne slike.
tvoja krvna slika je odlična!!! ne može ni biti drugačija. preporučujem "casillero del diablo" cabernet souvignon. http://youtu.be/OlJ-pqy1b80
PRIKAŽI ODGOVORE (54)
Putopisi najdosadnije lektire u zivotu, jos ih morali u osnovnoj citati kad nam mozak jos nije bio u vinklu.
i ja tebe majmune zalim sto su ti interesantni
izasao sam ja davno, recimo knjige Mese Selimovica kad citas kao da film gledas, pa Tolstoj pa Andric, a ove kurceve putopise mogu biti interesantni samo piscu koji ih je napisao ili njegovoj familiji, a moj je tata, napravio tebi brata.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da je nasa prosvjeta pametna i dalekovidna stavila bi njegovo hodoljublje kao predmet u osnovne skole.ali...