Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Direktor humanitarne organizacije “ADRA” Božidar Muhajlović uputio je saopštenje za javnost u kojem govori o, kako navodi, katastrofalnom odnosu carine i špedicija u Orašju prema humanitanoj pomoći. “Želim da Vas obavijestim i izrazim svoje najdublje ljudsko nezadovoljstvo činjenicom da se naš šleper sa humanitarnom pomoći za poplavljena područja oko Bijeljine, nesposobnošću, nezainteresovanošću i bezbobrazlukom carine i špedicija u Orašju, vratio u Hrvatsku i sva pomoć koja je bila namijenjena BiH će biti istovarena u Hrvatskoj. Šleper iz Adre Slovenije je juče ujutro stigao na granicu u Orašju i do sada nijedna špedicija nije željela da ga uzme u proceduru. Iako smo kontaktirali premijera Kantona Marijana Oršulića, Federalnu civilnu zaštitu, Vladu Republike Srpske i mnoge druge, rješenje nije nađeno i vozači koji su bili zarobljeni više od 30 sati su odlučili da se vrate. Ovo može usloviti da sva buduća pomoć Adre Slovenije bude usmjerena Hrvatskoj i Srbiji, a ne Bosni i Hercegovini”, ističe se u saopštenju.
A danas iz Orasja vraceno nekoliko kamiona humanitarne nakon zadrzavanja 30 sati na granici , koju je dijaspora potom donirala HR.
a sta vam je sa pripadnicima koji kradu cajne kobasice.....dobise li kakve nagrade.......