Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro znači vaš jezik je 'Nebeski jezik? Kobbilo glupa.
kobila je plemenita zivotinja naspram ove cvijanovicke crkla dabogda
Djikani pricaju djikanskim jezikom po toj logici.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jedes nam govna !!!!
jesu Bošnjaci izmisljeni nekad prije 1000 godina,ljudi sebe tako nazvali jer su zivili u dolini rijeke Bosne
http://i.imgur.com/0Dsv0p0.jpg
http://i.imgur.com/0Dsv0p0.jpg
Vidi Papkuse ona bi da uci nekog kako da se prica!!Po pravili svi trebamo pricati Bosanskim jezikom ukljucujuci i Bosanske Pravoslavce...
MOJ STAV JE VRLO JASAN, SRBI NE POSTOJE U BIH, RADI SE O ASIMILIRANIM U SRBE CIGANIMA/VLASIMA/TURSKOJ KOPILADI.
ASIMILIRANI CIGANI/VLASI/TURSKA KOPILAD NISU SRBI, PREMA TOME U BOSNI NEMA SRBA NIKAKVIH!
KO IZ SARAJEVA IDE KOD TIH JEBENIH SUMADIJSKIH FASISTA I ONDA PLASIRA NJIHOVE DJIKANSKE FASISTISTICKE STAVOVE OVDJE NAMA? KOJE KURVE SIN STOJI IZA OVOG CLANKA? KURVE SINU, ZASTO SE NISI POTPISAO?
INACE PRIJE SU SE SIMICI BRACA JEBALI ZA PARE, MEDJUTIM SA OVAKVIM CETNICKIM CLANCIMA SU PRODALI DUSU VRAGU.
Nisam ljubitelj dotične ali mislim da je htjela reći sledeće: U Australiji se ne govori australskim jezikom, u Švicarskoj švicarski, u Austriji austrijski, u Škotskoj škotski, Irskoj irski, Americi američki, Meksiku meksički, Brazilu brazilski itd.itd. Samo se na prostoru većine bivših jugoslovenskih republika govori isti ili dosta sličan jezik a svako za njega ima drugi naziv iz kojekakvih razloga. Sreća naša pa cijeli svijet ne zna sa kakvim se glupostima zamaramo, svi bi nas ismijavali kao što to veliki već čine.
NOVALICU, UVEDI DJIKANSKI JEZIK ILI JEZIK DJIKANSKOG NARODA U FBIH!
ANADOLIJA MARS U TURSKU I POVESDI ORTODOKSNU KOPILAD SA SOBOM. NIJE TO NIKAKVA VLADA TO JE HUNTA KOJA JE DOSLA NA VLAST PUCEM U DIVLJEM USTAVU KOJEG NIJEDAN PARLAMENT BIH NIKAD NIJE PRIHVATIO, PREMA TOME I NIJE USTAV!
Čuj, stav Vlade i entiteta ? Politički stav ? Umjesto da se pogledao DMS i saslušali ozbiljni i objektivni lingvisti.Kako Vlada i entitet mogu uopće imati stav o jeziku ?
Ova Anadolija bas preferira kopilad? Cuj uzeli i uslikali "vlada" republike genocida i ovdje objavljuju? NIJE TO NIKAKVA VLADA TO JE HUNTA KOJA JE DOSLA NA VLAST PUCEM U DIVLJEM USTAVU KOJEG NIJEDAN PARLAMENT BIH NIKAD NIJE PRIHVATIO, PREMA TOME I NIJE USTAV!
Željkla-lingvistička neznalica.Koja svoje neznanje javno objelodanjuje.Glupača !
Američki jezik???
I moj je stav da bih vas najradje pod zemljom volio vidjeti Cvijanovicko ali ne moze. Ustav BiH je jasan. Sluzbeni jezici i drzavi BiH su bosanski, hrvatski i srpski. Sanjarenja i stavove zadrzi za sebe i postuj Ustav drzave. Mozda u Ustavu RS i pise drugacije, ali Ustav BiH je po svim pravnim aktima iznad Ustava RS-a i ako je neka odredba u konfrontaciji onda se postuje Ustav BiH.
Nisam cito text jer mislim da se nema sta pametno procitati. Mislim da ova ye bacica svog srpskog vlastitog naroda se re ko ubicajno do sada.
U BiH žive bosanci i hercegovci! Neki od njih se vole nazivati srbima, neki hrvatima, neki bošnjacima a neki "ostalima". Neki od njih iako pričaju bosanski jezik isti vole nazivati srpskim, hrvatskim eto sad i bošnjačkim.... Interesantno.