Poziv na novi dijalog
75

Čović se u Mostaru jutros sastao s Sattlerom: Nužan nastavak reformi s fokusom na Izborni zakon

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler sastao se u Mostaru s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem gdje su razgovarali o evropskom putu i napretku BiH.

Na sastanku je razgovarano o temama vezanim za daljnji napredak Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija, jačanju demokratskih institucija te unapređenju političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik HDZ-a je istakao važnost saradnje s institucijama Evropske unije u ostvarivanju reformi koje su od vitalnog značaja za budućnost Bosne i Hercegovine, posebno ističući Izborni zakon.

"Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH na svim razinama vlasti nastavit će predano raditi na tom cilju", poručio je Čović.

Izražena je puna podrške u provedbi reformi i dugoročnoj stabilizaciji unutarnjeg političkog dijaloga te je istaknuta važnost kontinuirane saradnje i stabilnosti svih nivoa vlasti za ostvarenje nužnog napretka.

"Razgovarali smo o nizu tema vezanih uz naš evropski put, funkcioniranje i napredak. Reformski zakoni, posebno Izborni zakon, moraju napredovati. Stabilan politički dijalog lokalnih sudionika ključan je za pozitivan zamah", napisao je Čović na društvenoj mreži X