Komentari (244)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok je SDA i njenih članova koji bi majku rođenu prodali da dobiju fotelju, do tada se HDZ i Čović ne trebaju brinuti.
Ovaj Čović ismijava većinski narod u BiH i sve građane koji se izjašnjavaju kao Ostali ovakvim zahtjevima, a to mu je omogućio Bakir Izetbegović.
Majorizacija je i Jelavićev državni udar koji je izveo, svakako.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Dok SDA i Bosnjaci drze mjesto Premijera i uvijek su krivi za sve, dotle su pare uvijek kod HDZ-a i Hrvata. Kako to da Cova hoce dogovor i kompromis ali prvo postavi ultimativne zahtjeve. Pa dokle ce se popustati i cini mi se da je Komsic upravu.
Svjedno je ko je čega ministar ionako ce narod opet ostat gladan ovi sto nisu imali, ovi sto jesu imace i dalje nista se nije promjenilo sve je to isto bakir, covic ... svi oni svakako imaju a vijece ministara ko i zadnjih 20 godina nece svakako nis bitno promjenit dali bili hrvati, srbi, bosnjaci nista ne znaci glupo je uopste pricat o tome.
Dragi moji Bošnjaci, čak da su Hrvati manjina u skladu s europskim standardima moraju imati osigurano najmanje:  Pravo na vlastiti tv kanal  Pravo na obrazovanje na svom jeziku  Pravo na lokalnu samoupravu.
Dragi moji Bošnjaci:  Federacija BIH je nastala Washintonskim sporazumom gdje su HercegBosna i RBIH udružene u jedan entitet, hrvatsko-bošnjački savez. Ovim sporazumom Hravti su svoju HercegBosnu UNIJELI u zajednički entitet. Da nije bilo Washintonskog sporazuma ne bi bilo ni BiH u ovim granicama (ako neko misli da međunarodno priznanje štiti granice nek se sjeti Kosova i Krima).  Washintonskim sporazumom se Hrvatima JAMČI najmanje 1/3 ministara u Federalnoj vladi. Isto jamči i postojeći nametnuti ustav FBIH (5 od 16).  Komšić, Bajrović, Lagumdžija i onakvi likovi su rigidni desničari i nacionalisti koji žele nasiljem poništiti ionaku lošu ustavnu i stvarnu poziciju Hrvata. Komšić je kao Bosanac a ne Hrvat dva puta biran za hrvatskog člana Predsjedništva protivno volji hrvatskih birača. Platforma je imenovala Vladu FBIH iako nije imala 1/3 delegata hrvatskog kluba u Domu naroda, što je ustavno nasilje i kriminal.
Dragi moji Bošnjaci, možda je iz vaše perspektive logično da brojnost nekog naroda određuje njegov značaj i ravnopravnost. Vama je logično da su Hrvati manjina i da se ne trebaju ništa pitati. Al vaši mediji vam zaboravljaju reći neke važne činjenice:  BiH nije nacionalna država Bošnjaka već ZAJEDNIČKA država Bošnjaka, Srba i Hrvata kao RAVNOPRAVNIH naroda, kao što to piše u odlukama vama omiljenog ZAVNOBIH-a.  Ako su narodi ravnopravni to znači da u vlasti i u donošenju odluka na najvišim razinama (Predsjedništvo, vlade entiteta i države) trebaju sudjelovati PARITETNO (na tri jednaka dijela) a ne PARITETNO (gdje brojnost nekog naroda.  BiH nije većinska muslimanska država već polovicu njegov stanovništva čine kršćani.  Ukoliko Bošnjaci žele (što je i prirodno i razumljivo) svoju nacionalnu državu onda moraju biti svjesni da će to može biti na znatno manjem prostoru nego što ga zauzimaju sadašnje granice BiH. Znači od Tuzle do Jablanice. RS bi se u tom slučaju automatski odcijepila
e nije nego je komsicevo, sta ces sad pasa?
Da je sreće ( i pravde) ovaj je trebao davno pregovarati oko sjedišta u menzi zatvora u Zenici.
I Čović i Dodik rade samo ono što im se izdiktira iz Zg i Bg. To je jedini skužio Ž. Komšić kad im je rekao da miču prste od Bosne, pa ga i danas anatemišu i jjedni i drugi naci balkanci. i to je jedina istinna.
Ma dosta više bezobrazluka i pričee "....hoču ovoliko mjesta i mi smo osvojili , kao "konstitutivni " , ovo i ono " ... Šta je tvoja " konstitutiva ki...a " bolja od nekonstutivne. A , jelte molim vas " ugroženi" , a zbog čega onda postoje Domovi naroda i na federalnom i na državnom nivou( sa paritetom i podjednakim i pravima i obavezama)? PS meni je potpuno jasno zašto postoje Domovi naroda , ali očito da to " ugroženi " ne razumiji ( ali i neče da razumiju) ...
Franziskus1>>> Ti i oni mu ga neki tvoji su najomiljeniji u SAD-u. Eto već vračaju prvih 150 na suđenje zbog genocida. Kako vele ima još tri grupe po 150.
Čauševićev iskaz državnim istražiteljima: Na Čovićevo insistiranje UIO kupila zgradu u Mostaru vrijednu dva miliona KM. Zgradu je bio privatizovao Čovićev kum za 900.000 KM. Evo to će biti...
Čović: Naše je Ministarstvo finansija FBiH, tu nema kompromisa >>>
Hajde sada pitajte Čovića u kojoj firmi u Sarajevu mu radi kći!
Hajde sada pitajte Čovića u kojoj firmi u Sarajevu mu radi kći!
Hajde sada pitajte Čovića u kojoj firmi u Sarajevu mu radi kći!
Kad čoporu vukova daš da čuvaju nekoliko ovaca....daj Latinu posao oko čekmedže i hebi ga....Matani,svi do jednog,ukratko,knjigovođe....