BiH
15

Ćosić: Sve radim u skladu sa zakonom i nemam nikakvih ličnih problema s Tužilaštvom KS

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vahid Ćosić danas je izjavio kako je bez obzira na izjave pojedinih političara o njegovom radu i bez obzira na medijske napise siguran da je sve radio u skladu sa zakonom.

Ćosić je naročito naglasio da je u slučaju teške saobraćajne nesreće i potrage za osumnjičenim Sanjinom Sefićem, a u kojoj su smrtno stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, postupio u skladu sa zakonom.

"Odgovorno tvrdim da sam u svim situacijama postupio u skladu sa zakonom. Također želim naglasiti da bez obzira na medijske napise i špekulacije nemam nikakvih ličnih problema ni sa jednom agencijom za sprovođenje zakona, kao ni sa Tužilaštvom KS", istakao je komesar Ćosić.

Također je dodao da je policija KS jučer izvršila sve neophodne provjere o navodima koji se odnose na navodne pokušaje otmice djece ispred sarajevskih osnovnih škola.

"Informacije o otmicama nisu tačne. Policija je sve provjerila i ustanovila da nisu tačni navodi i prijave za navodne pokušaje otmica. Dvije osobe su saslušane, a ustanovljeno je da nije bilo pokušaja otmice djece", naglasio je Ćosić.

Dodao je da u KS trenutno rade 1.444 policajca te da je za popunjavanje svih kapaciteta neophodno zapošljavanje još nešto više od 200 policijskih službenika.