BiH
86

Cijela BiH uz Prijedorčanku Jelenu Topić, formirana i grupa na Facebooku

Anadolija
Jelena Topić
Jelena Topić
Dok traje performans Prijedorčanke Jelene Topić, djevojke koja "glasno šuti", oni koji podržavaju njene aktivnosti formirali su Facebook grupu pod nazivom “Podrška Jeleni Topić”, javlja agencija Anadolija.

Podršku Jeleni daju građani cijele Bosne i Hercegovine, bez obzira kojem narodu pripadaju. Na toj stranici se tako mogu naći i poruke podrške ovoj Prijedorčaki koja je posljednjih dana privukla pažnju javnosti, ne samo u BiH već i u regionu.  

Mnogi građani BiH smatraju da je Jelenu Topić vrlo talentirana i obrazovana osoba ''kojoj treba biti pružena prilika za zaposlenje''. Čuju se i komentari kako samo događaji poput ovog mogu ujediniti sve građane BiH. Jer, iako su različitih korijena, žive iste probleme u bh. tranziciji.

“Podrška Jeleni Topić i za koju godinu bar zamjenica ministra kulture i obrazovanja. Jeco, svaka čast. Pozda iz Doboja!”, poručuje Goran Lazić.

Djevojka pod imenom Jasminka piše: “Ovo je sramota za cijelu Bosnu, ne samo za Prijedor. Omladina šeta, gladna i bosa, a gospoda uživa. Vi i dalje gledate i birate, pravite samo svojoj djeci gore. Jelana izdrži''.

Samir Vojniković je, uz podršku Jeleni Topić napisao, da bh. političare interesiraju samo fotelje.

''Obični građani ih interesiraju samo kad im trebaju glasovi'', napisao je, uz ostalo, Vojniković.Kako prenose bh. mediji, Jelena i dalje odbija da govori o protestu. Dio ih smatra da protestira zbog nezaposlenosti, jer je završila dva fakulteta, a nema posao, dok drugi ocjenjuju da se radi o snimanju dramskog rada.