BiH
4

Pogledajte kako je Jelena Topić odgovarala na pitanja voditelja na BHT-u

Klix.ba
Prijedorčanka Jelena Topić koja je zbog svog performansa na trgu u rodnom gradu poznata i kao živi kip, dobro se "našalila" sa kolegama sa BHT-a. Naime, ona se trebala javiti u program uživo, ali umjesto riječi nastavila je izvoditi svoj performans - šutjeti.

Topićeva je u septembru i oktobru prošle godine okupirala pažnju domaće i regionalne javnosti, jer je mjesec dana stajala na trgu u Prijedoru i šutjela.

Tek nedavno je otkrila da je zapravo riječ bila o performansu, a ne protestu kako su mnogi nagađali, te je objavila svoj dnevnik na stranici Glasno ćutanje.

"Moji sugrađani i Facebook korisnici, nisu znali da utječu na proces, a diktirali su svaki moj sljedeći korak. Iz dana u dan, zajedno sa mnom nesvjesno su gradili i razvijali performans čija je glavna ideja bila autorefleksija pojedinca, društva i medijske slike. Koncept je izašao u eter, sa lokalnog prešao na regionalni nivo, a moje glasno ćutanje kome su krila dali slučajni prolaznici i mediji postao je tema, događaj, misterija", objavila je Topićeva na svojoj stranici.

Medijska zainteresovanost za nju ne opada, pa su je kolege sa BHT-a sinoć pokušale kontaktirati. Topićeva se preko Skypea trebala direktno javiti u Dnevnik kojeg vodi Nikola Marković.

Šutnja je i ovoga puta bila njen odgovor na sve, a samo je kratko kazala "da" kada su je tehničari pitali da li čuje voditelja.

Zbunjeni Marković kazao je kako se veza ne može uspostaviti te nastavio voditi dnevnik.