BiH
0

Čestitke premijeru Brankoviću i Vladi Federacije

FENA
Povjerenstvo za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH uputilo je javnu čestitku federalnom premijeru Nedžadu Brankoviću i Vladi Federacije BiH povodom usvajanja inicijative za uključivanje problematike mladih u programske aktivnosti Vlade i Federalnog ministarstva kulture i sporta, saopćeno je iz Povjerenstva.

Prema odluci Vlade, ovo ministarstvo bit će preimenovano u ministarstvo mladeži, kulture i sporta. Isto ministarstvo dužno je što prije pripremiti model realizacije ove inicijative s precizno utvrđenom dinamikom, te predložiti odgovarajuća zakonska rješenja koja se odnose na nadležnost Ministarstva u ovoj oblasti.

Ovu inicijativu, zajedno s inicijativom za usvajanjem Zakona o mladima u FBiH, Povjerenstvo za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH je uputilo Vladi FBiH u junu 2006.

Povjerenstvo je, također, Federalnoj vladi i nadležnom ministarstvu početkom ove godine dostavilo i studiju "Zakon o mladima u FBiH", koja sačinjava sve osnove za stvaranje nacrta ovoga zakona.

U Povjerenstvu se nadaju kako će i inicijativa za usvajanje zakona o mladima u FBiH biti u veoma brzom roku usvojena te kako će se temeljem toga ostvariti uvjeti za sustavno rješavanje problematike mladih i poboljšanje njihovog položaja u Federaciji BiH.