BiH
0

Cerić završio posjetu Islamskoj zajednici u Singapuru

FENA
Nakon brojnih susreta s vjerskim, državnim, kulturnim i privrednim ličnostima Singapura i zapaženih javnih nastupa, danas je reisu-l-ulema Mustafa Cerić završio trodnevnu zvaničnu posjetu Islamskoj zajednici u Singapuru.

Prvog dana posjete reisu-l-ulema Cerić susreo se s predsjednikom Tonijem Tanom i premijerom Singapura Lee Hsien Loongom.

Nakon toga slijedile su posjete, susreti, razgovori i javni nastupi od kojih se posebno izdvaja posjeta Centru za širenje harmonije među vjerama, kulturama i običajima Singapura.

Riječ je o jedinstvenom primjeru međuvjerskog i međukulturnog upoznavanja na jednom mjestu u sklopu džamije "Al-Nahdah", gdje učenici svih uzrasta svakodnevno dolaze da nauče o bitnim značenjima svake vjere i kulture u singapurskom društvu.

Reisu-l-ulema Cerić je u amfiteatru velikog Islamskog centra održao predavanje o temi "Uloga fetve u manjinskim muslimanskim zajednicama: evropsko iskustvo".

U svom predavanju pred velikim brojem alima i studenata naglasio je da se ulema mora stalno doškolovavati i biti na vrijeme i pravilno informirana da bi mogla odgovoriti zahtjevima modernog doba i biti uzor muslimanima za uspjeh na ovome i spas na drugome svijetu.