BiH
0

CCI uputio još dvije inicijative Parlamentu BiH

FENA
Nakon inicijative nevladine udruge Centri civilnih inicijativa (CCI) da se dopuni Izborni zakon BiH, vezano za određivanje krajnjeg roka od 90 dana za konstituiranje vlasti na svim razinama, CCI je Parlamentu BiH uputio još dvije inicijative.

Naime, CCI predlaže Parlamentarnoj skupštini BiH da, osam mjeseci nakon održanih općih izbora u BiH, što prije usvoji program rada za 2007. godinu, što je jedan od najvažnijih parametara za mjerenje efikasnosti u radu najvišeg zakonodavnog organa vlasti u BiH, navodi se u priopćenju CCI-ja.

Također, Parlamentu BiH je upućena inicijativa da, u što skorije vrijeme, organizira zajedničku sjednicu oba doma Parlamentarne skupštine BiH na temu "Zastupnici pitaju - Vijeće ministara BiH odgovara", koja bi išla u izravnom televizijskom i radijskom prijenosu, što bi omogućilo da šira bh. javnost dobije relevantne odgovore na mnoga važna pitanja, koja su od interesa za građane BiH.

"Sve navedene inicijative dio su Programa partnerskog građanskog zastupanja (CAPP), te započetog monitoringa rada parlamenata i vlada u BiH, koji CCI implementiraju u suradnji sa zakonodavnim i izvršnim vlastima u BiH, a što bi trebalo dovesti do povećanja transparentnosti u njihovom radu, dodatne odgovornosti, te efikasnosti i efektivnosti u radu parlamenata i vlada na svim razinama vlasti u BiH", stoji u priopćenju Centra civilnih inicijativa.