Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covjek ne moze protiv prirodne katastrofe, ali moze pomoci onima koji us ugrozeni. Samo naprijed.
Ima li Radoncic helikopter, zasto ga ne posudi, ima li Dodik helikopter, zasto ga i on ne posudi?
Za ovakve situacije se moralo pripremiti ranije. Kada se desi prirodna nepogoda, onda je kasno "uvezivati" ministarstva i agencije. SAD imaju Državnu agenciju za upravljanje krizama (Federal Emergency Management Agency), koja redovno održava koordinacione sastanke na kojima se preciziraju postupci i procedure, definišu do u detalje zadaci i odgovornosti pojedinih službi i ministarstava, koordiniraju aktivnosti na pripremama i provode vježbe kojima se proigravaju mogući scenariji katastrofa. Kod nas ne postoji koordinaciono tijelo (na papiru je to vlada - tj. Vijeće ministara), koje bi osiguralo da se sagledaju potrebe i šta se ima na raspolaganju, tako da se može djelovati prema najugroženijim područjima. Umjesto toga, VIJEĆE MINISTARA SE NE ČUJE, ALKOLIČAR BEVANDA SE NIGDJE NE POJAVLJUJE A DRŽAVA I STANOVNIŠTVO OD ČIJIH SE PARA NERADNIK OŽDERAVA, JE U STANJU KATASTROFE!
Sreca pa je onaj uhljup radoncic otisao sa funkcije jer bi on garant podrzao poplavu i rekao joj da istraje u svojim nastojanjima.
EUFOR NIJE MOGAO PILOTI SU BILI U PRIPITOM STANJU. PAULANER RULES :D