Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
upravo tako. Na kraju vracas kamatu kolika je i glavnica. fifty-fifty. Sramota je sta rade ove banke od nas ovdje. Na zapadu kamatne stope za stambene kredite (hipotekarni) od 3 do max. 5%. Zasto onda u Bosni 8%-9%???
@@netacno Taj nacin izracunavanja mora da ti je neki priuceni ekonomista objasnio. Evo ti primjer najpovoljnije banke u BiH. http://www.intesasanpaolobanka.ba/userfiles/file/stambeni.pdf 8% kamata rok otplate 20 god. Iznos 50.000 EUR-a ili cca 98.000 mjesecna rata 817,97 KM ukupno glavnica + kamata = 817,97 * 20god * 12 mj. = 196.312,8 KM kamata = 196000 - 98000 = 98000 KM Na http://www.intesasanpaolobanka.ba/INDEX/ imas i kreditni kalkulator pa skontaj u kakvoj zabludi živiš.
nema meni do bosne naše, ne treba ti nista, cista duhovnost, samo jedan plašt preko i na ulicu ispod mosta u potrazi za spoznajom covjeka..
Mere se priustiti, mere! Samo se mora mrdat\' iz sehera na periferiju ili dalje...
nsi upravu, jarane. Kamata itekako moze biti na kraju veca od osnove/glavnice jer su ovo dugotrajni krediti sa abnormalnom kamatnom stopom od 9%. Ovo nigdje na svijetu nema!!! Zato se i zove Bosna i Hercegovina.
Mere se priustiti, mere! Samo se mora mrdat\' iz sehera na periferiju ili dalje...
Ne samo da vlast neće da pomogne nego nam i odmaže. I rijetki od mladih koji nekako uspiju skupiti pare dižuči kredite sa ogromnim kamatama i jedva nekako kupe stančić ili kuću moraju platiti porez opštini na pokret nekretnina. Zar nije moguće propis da ljudi koji se prvi puta stambeno zbrinjavaju nemoraju plaćati barem taj jeb... porez?!
pardon @YU j.ebem ti mater
j.ebem ti mater
Evidentno je da ta gospoda iz dijaspore koja se ispalila kad je najteze bilo sad hara nasim nekretninama,i glumi gospodu ovda,dok su vani obicni KLOSARI... Prezivio sam rat,traume u djetinstvu,mogli smo otici iz pakla,ali nismo htjeli ostaviti starog koji se borio za ovu drzavu,a sad se prema njemu kao i prema ostalim borcima ponasaju kao prema zadnjem sljamu,zato dragi dijasporci oprostite na izrazu,ali ko vas JE..!
pa kako ce imati kad umjesto 900km daju stanove po 1600km i kamate od 8 pa navise uz max obezbjedjenja...ko ce kupiti stan od prosjecne VSS plate od 1400km ili nize da ne spominjemo.Zaradjuju na mladima ,marze skoro 50% to je nama nasa borba dala....dole vlast i ovi samozvani predstavnici mladih kojima je cijena kvadrata 1600km super pomoc mladima hahaha..pozz
Koja utopija... Pa ne moze svako ni imati stan. Ja sam davnih dana pomirio sa cinjenicom da ga sebi i svojoj dragoj necu moci priustiti jer nemam(o). Placaj kririju i suti. Taka nam je drzava. A kome je dijaspora kriva, laze sam sebe. Naprotiv, prodavali su stanove buzasta kako bi se konacno rijesili ovog jada i cemera ovdje. Ruljo, krivi su oni za koje smo glasali i za koje cemo sutra opet glasati.
@@nuraH pa mogli bi... al bi te 4 godine zivjeli ko zadji klosari!!! ne bi mogli ni izac za vikend a kamoli da kupe sebi neki namjestaj il auto nedaj boze! sa relativno normalim zivotom, bez ikakvog pretjerivanja trebalo bi im najmanje 6 godina da ustede za stan! 1500 KM * 12 * 6 = 108.000 KM ----- a opet napominjem, to je sve u slucaju da im je zivot savrsen, i naravno da nemaju nikakve prohtijeve... auto,namjestaj,skupa odjeca... itd... a da ne govorim da bi im to sve propalo da imaju djecu... poenta svega je da je \'ebeno pravo kupit stan! cak i kad te ide u zivotu!
Jasta nego dijaspora. Vratili nazad stanove a ne zive u njima a ako je u pitanju Banjaluka neka crknu ti zbijeni po 6 u jednom stanu. Otjerali ste pola grada da bi kao imali vise prostora a sad ste zgurani u toru kao stoka dok pola stanova u gradu zjapi prazno. Trazili ste, jedite korijenje.
Borci i jesu sljam. Ako budes dobar damo ti 50maraka za hljeb i pekmez! Dijasporac