Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ultra, grad sarajevo cine 4 opstine, a kanton 9. uglavnom, kanton ima svoj budzet, grad ima svoj budzet....sve te opstine imaju svoj budzet i to je jedna solidna cifra, kojom mi, u principu, nismo nezadovoljni...ali smo nezadovoljni nacinom na koji se te pare trose. pozz.
Da, Kanton SA ima devet opština u svom sastavu.
Pazi, Grad Sarajevo se sastoji od četiri gradske opštine koje takođe imaju svoje budžete. Kada bi se sabrali budžeti opština, Grada i Kantona mislim da se dođe do prilično ozbiljne cifre za naše uslove. Pitanje je GDJE SU PARE? :) Sorry za ovo konju, ali valjda se malo može pročitati prije nego što se da komentar:)
@BG SA Nema potrebe za ovim \'alo konju\'. Ali da je sramota jeste, jer je budzet seoceta kakvo je opstina Kozarska Dubica nesto manje od 10 miliona KM pa ti vidi. Naravno sve pare odose na birokratiju a nista tamo gdje bi trebalo (skole, bolnice, kultura, javni prevoz). Ko nam je kriv kad smo nesposobni. Samo bacamo pare (citaj dajemo \'siromasnim\' politicarima). Poz svima
Btw 77. 000. 000. 000. Din je oko 1. 540. 000. 000 KM.
Alo konju... Budzet Kantona Sarajevo je oko 682. 000. 000 KM. Grad Sarajevo je jedinica lokalne samouprave. BiH je malo drugacije konstituisana od Srbije, pa samim tim i Grad Sarajevo i Grad Beograd nemaju isti status. A niti su velicinom ni priblizno jednaki.
Auu jbt koja sramota. Pa vi niste normalni. Pa budžet Beograda je 77 milijardi dinara, a to je 15, 4 milijardi maraka!!!!!!! A budžet Sarajeva 19 miliona maraka. Neverovatno. http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/170543/Usvojen-budzet-Beograda-za-2010-godinu