Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Usvajamo budžet.
U budzet su uvrsteni autoputevi i elektroptivreda, jacanjem infrastrukture stvaramo jacu drzavu i postajemo primamljiviji za investicije. Razrjesiti duznosti one koji sabotiraju ovaj budzet
tako i treba budzet izglasati...ne randike razrijesiti duznosti i dopsta je bilo opstruiranja...
Ambiciozni planovi, rekao je, neće biti mogući bez rekonstrukcije Vlade, pa će vrlo brzo pokrenuti proceduru razrješenja ministara iz SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak te popunu njihovih mjesta u skladu s parlamentarnom većinom u FBiH
Očekujemo da nekih 5.000 ljudi bude angažirano na izgradnji autoputa. Prema onome kako se to u pratećim djelatnostima reflektira, obično se to množi s dva ipo ili tri dodatno angažirana radnika, pa onda dobijemo brojku od 12 do 15 hiljada novih radnih mjesta, istakao je Nikšić.
Nikšić ne vjeruje da će poljoprivrednici imati razloga da postave šatorsko naselje ispred Vlade FBiH, a što su najavili za četvrtak, jer je u budžetu za narednu godinu ostalo 60 miliona maraka za poticaj poljoprivredi, a sa MMF-om je dogovoreno i da još 10 miliona maraka bude realizirano kroz terminale za takozvani \"plavi dizel\" te još tri miliona kroz Direkciju za robne rezerve za otkup strateških robnih rezervi i poticaj sjetve pšenice.