Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Dominik Bosna i Hercegovina nije nikakva hrvatska drzava niti je ikada bila. Da je to tako vi Bobanovci sto se zalazete za treci entitet i kanal na hrvatskom jeziku ne bi to dvoje trazili a uzeli bi ljiljane kao simbol a ne sahovnicu iz NDH. Navijali bi za reprezentaciju BiH u fudbalu a ne za Hrvatsku, vasi sportisti bi igrali za BiH a ne za Hrvatsku itd itd. Vi Bobanovci ste isto ono sto su Srbi bili u Kninu 1990te. Dakle Srbi tada nisu priznavali Hrvatsku kao republiku, njene institucije, njenu policiju sudstvo, itd. I onda je pocela Balvan revolucija kasnije se desilo etnicko ciscenje. Vas HDZ sa megalomanskim zahtjevima (hoce 33% vlasti a kako kaze ovaj gore maximalno vas ima 13%) vodi u propast. Getoizirate se, svi vas zaobilaze i u bivsoj Jugoslaviji ste bili zaobidjeni od sviju. Kako i necete biti kad na utakmica Sirokog Brijega se viore zastave Nacisticke Njemacke, Vatikana i NDH. Pricate Budimiru da je sljedbenik Ante Pavelica, pogledaj navijace Zrinjskog i Sirokog Brijega.
Nijedna politicka odluka niti reforma Ustava Federacije ne moze se donijeti bez pristanka svih tj bez pristanka Bosnjaka. Mi Bosnjaci NECEMO pristati na nove podjele i ovo sto je podjeljeno radimo da se stvori jedinstvena i cjelovita gradjanska Bosna i Hercegovina. Nema treceg entiteta ni kanala na hrvatskom jeziku. Ima zastita vitalnog nacionalnog interesa i to je pravo veta, samim tim mozete samo sanjati to. HDZ je proslost u Hrvatskoj, Stipe Mesic je duze od Tudjmana vladao Hrvatskom koliku podrsku je tamo imao. Mesic je vise puta izrazavao prezir i gadjene prema zapadnoj hercegovini tzv Bobanovcima. HDZ treba postati proslost i u BiH. Tudjman i Boban su mrtvi i vrijeme je da odustanete od Bobanovske politike koja vas je svela na svega 13% stanovnistva. Mostar nece biti nikada jedinstven grad jer ne damo ono sto smo vojno branili 1993 od hrvatske agresije na Bosnu i Hercegovinu i branit cemo opet ako treba. Sporazum u Washingtonu je potpisao Tudjman i njega krivite za majorizaciju.
Koja je to svjetska ironija da Budimir koji je dobio 2000 glasova trazi raspisivanje novih izbora??? SMIJESNO!!!!
Ako treba i nove cemo izbore,samo da se smjene ovi lopovi,dosta je nama gradjanima da nas lazu i kradu,a mi kao ovce sutimo.
Za izlazak iz krize treba tebe smijeniti i sve ce biti rijeseno
"On mi je tada rekao da mene ne smatra odgovornim za ovo stanje, te istaknuo da više ne isključuje mogućnost da je dao svoju suglasnost na aktiviranje ostavke o kojoj je SDA govorio. Kazao je i da se sada osjeća izmanipuliranim te da će ukoliko se vrati na funkciju ministra raditi samo u interesu građana", pojasnio je Budimir. E ovo da se covjek bas idobro nasmije na sabahu hahahahahhahaha Pa ko je ovdje LUD?
kad bi bili izbori prvi ko bi bio porazen si ti, imao si jadni broj glasova na proslim izborima
KAd ustanem i cujemo za ovog Budimira dan mi se pokvari, dokle vise da on vodi nesto u ovoj drzavi
Hrvatima da kazem nikad nece bit treceg Entiteta,sanjajte i dalje a i vi Srbi jos malo uzivajte u genocidnoj, a Budimire svaka cast na tim novim izborima nek bude kako narod kaze a ne da se vi glavonje prpucavate po ledjima naroda. a NAROD ZNA , zivjeli
Otac je prepoznao Kurteša kao vozača. Nakon što je izašao iz automobila u koji je udario Kurteš, tražio je, kako nezvanično saznajemo, da se Kurteša privede i tretira kao bilo kojeg drugog građanina u sličnoj situaciji, strahujući vjerovatno od njegovog uticaja kao ministra unutarnjih poslova. Kako nezvanično saznajemo, ministar Kurteš upravljao je vozilom u potpuno alkoholiziranom stanju. Isto tako nezvanično, izmjereno mu je dva promila alkohola u krvi.
Na stranu sve, ali ovaj Desnica je legenda. "...te istaknuo da više ne isključuje mogućnost da je dao svoju suglasnost na aktiviranje ostavke o kojoj je SDA govorio" On više ne isključuje mogućnost da je dao ostavku. Pa kako ne zna je li dao suglasnost ili nije, kralj, car, šah. :)
jooooj, kako mi je drago kada vidim poturad ii 'rvate kako se spremaju za sorku hihihihihi...udri ga sabahudine, dje ce ti on 33% teritorije eeeee!!!! Franjo bolan, majoriziraju vas, eeee, vas 'rvate, sta cekate??? hihihihiihihihihihihi
stranacka prostitucija na bih sceni. politicari udaraju narod placa.sve u svemu gade mi se svi onako generalno
bosnje se ponasaju kao srbi nekad. misle da ako ih ima vise mogu nametati sve. u slozenoj se drzavi stvari moraju rjesavati dogovorom, a ne nadglasavanjem hrvate se sustavno sikanira i thera iz beiha. onda se cude sto se okrecu hrvatskoj, a po bosnjakistanu se mase turskim, saudijkim i iranskim zastavama. treci entitet hrvati su konstitutivni narod po ustavu i imaju pravo traziti svoj entitet, da za razgovor i dogovor, ali s jednakih osnova. ne mogu bosnjaci birati hrvatskog clana predsjednistva. to je preglasavanje i diskriminacija hrvata!
@ Željo A kako bi vi reagirali da smo mi vama dva puta zaredom izabrali Biljanu Plavšić kao predstavnicu Bošnjaka? Ima poantu ovaj koji ti je odgovorio! Razmisli kako bi se vi osjećali u tom slučaju i shvatićeš onda gdje se ova država sada nalazi.
Parolama 100% BiH, izborom Komsica dva puta, te nametanjem Budimira i njegovim ponasanjem ova drzava nije opstala. Sta mislis ko je odgovoran za nabrojane poteze. Da, ima previse antagonizma, ali Amerikanci imaju izraz - tacka sa koje nema natrag. Mislim da je ta tacka bila drugi izbor Komsica, a ostatak je samo agonija.
@Ljubuški, slažem se, normalnim ljudima dosta je antagonizma. Ova država ne može opstati uz ovu razinu antagonizma.