Komentari (138)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tacno jeste da je Opcina Centar dala izgdaditi ovaj most koji su nacrtali studenti Akademije,to je bio podstrek i za njih,pomoc i za pjesake da dobijemo i tu prelazak sa jedne na drugu stranu i svima dobro u konacnici.Ipak,nadleznost za njegovo odrzavanje nije na teretu Opcine nego Grada pa se malo bolje informirajte ko i na koji nacin odrzava korito rijeke Miljacke i svaki most preko nje.Toliko,pametnom dosta!
Istina jeste da se u neke projekte ulozi mnogo novaca,podrze se mlade ideje i sve to skupa rezultira korisnom stvari za sve nas gradane.Ali tuzna istina takode jeste da zivimo u svijetu vandala koji unistavaju sve sto taknu i gdje god da produ ostave trag.Sta su vam djecija igralista skrivila da ih unistavate?Mostovi?...i slicno.Cuvajmo nas grad nemamo drugi!
Nije im doslo na red da servisiraju i drzavaju gradjevine iz austrougarske, a kamo li nesto sto je napravljeno prije manje od decenije..
Kad gradjevinske rade za drzavne ili gradske projekte obavezno trebaju po dva nadzora od grada .
Tu je dzevad becirevic uzeo milion u svoj dzep Danas truli bogatas
Najveci problem je sto u nasem gradu nista ne moze ostati sacuvano i sto pojedinci svojim neodgovornim ponasanjem nanose materijalnu stetu.Ovaj most je sigurno jedan od najljepsih savremenih pjesackih mostova koji je obogatio urbani ambijent,nadam se da ce grad kao nadlezan popraviti njegovo trenutno stanje i u buducnosti voditi racuna o njegovom izgledu.
Ovaj most kao jedan od simbola glavnog grada je nazalost cesto bio na meti vandala,vjerovatno je to i posljedica stanja u kojem se nalazi.Zalosno da neki nemaju razvijenu svijest ocuvanja vrijednosti.
Koliko znam kontrolisanje stanja mostova i preduzimanje konkretnih mjera na njihovoj sanaciji je u nadleznosti grada,pa se nadam da ce gradska uprava i rijesiti ovaj problem i sprijeciti veca ostecenja na mostu.
Vandalizam je prisutan svugdje, a osim toga ostecena drvena ograda vise je posljedica zuba vremena, sedam godina nije malo. Glavni problem je uvijek bio odrzavanje-vozila gradskog prevoza, kante koje se postave, parkovi koji se urede, objekti koji se izgrade.
Ti koji unistavaju sav inventar po gradu, hajte fino kuci pa unistavajte.
Cuj trune? Naucit se koristiti sva slova abecede... TRUHNE!
Cuvajmo ono sto nam se da.Moramo,to je nase!
Steta sto ne znamo cuvati ono sto nam se povjeri na koristenje.Naravno da i vrijeme uzima svoj danak i ne odrzavanje mosta sigurno ce kostati mnogo vise nego da se je redovno sanirao dio po dio.Nadam se da ce gradske vlasti da se udostoje i pogledaju konacno i prema ovome mostu
Upotrebili materijal koji nije adekvantan za most.
Dobro ste u tekstu napisali da je to gradska tekovina prema tome adresa za neodrzavanje i nebrigu za ovaj most se mora pripisati jedinom krivcu a to je Grad.Daju vam se novci da se nesto sagradi,drugi to urade za vas,a vi to onda ne zelite ni odrzavati.Grehota!
Pješački most, 7 godina, koštao milion eura i počeo se raspadati? 🤑🤑🤑