Pozitiva(c) dana
0
Bregović se vraća kući
Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sipad, Zrak, Famos, Energoinvest, Zora, Unioninvest... Kada napisete da se jedan od ovih giganata vratio u Sarajevo, to ce biti pozitivno, a ostalo je samo sviranje \'urcu.
@zooropa K\'o da su je nekad i imali. Ako je ovo pozitivac dana, onda jadni mi FUJ.
Nije rava ... ono mu je supruga Dzenana na snimku :):):):):) a voli ona vanago od brege da papa to joj je fetis
KADA SE SVI VRATE TAMO ODAKLE DOLAZE ONDA CE BITI BOSNE I HERCEGOVINE...! A VI OSTALI KOME JE OVAJ RAT POKLONIO KRVAVI NOVAC I SLAVU SAMO MOZETE DA BLEBECETE GLUPOSTI..! NIJE COVJEK GLUP PA DA NE KONTA KAKO KO PISE..! SELA PRIPADAJU ONIMA KOJI SU ZEMLJU OBRADJIVALI I KOJI SU BILI DOMACINI..! SADA SU SVI SELA NAPUSTILI I HOCE U CARSIJU..! E NE MOZE TAKO..! NA SELA IDITE I RADITE ZEMLJU..! PA NECEMO ONDA SVE UVOZITI..! PUSTITE GRADOVE DA BUDU ONO STO SU BILI...! POZDRAV SVIMA!
na kojoj se navedeni gad kenja po nekoj rakavu je jedna od najogavnijih stvari koje sam gledao, od tada ne mogu da čujem ni jednu pjesmu bijelog dugmeta
Postoji 100% samo to nije pornic to je bolest vjeruj mi prijatelju. Imao sam tu kasetu i presnimim je a sad mi je zao jer bi volio to da stavim na net da Sarajlije vide kakvu moralnu vertikalu prima gradonacelnik :):):):) Ima raznih perverzija ali da neko uziva u fekalijama to prije a i poslije Brege vidio nisam valjda je u tome unikatan posto se zna damu je muziku u 95% slucajeva krao :):):)
Brega kao i svako drugi ima pravo na izbor mjesta boravka.Masa Bosnjaka samih je napustila ratno Sarajevo i svako je isao tamo gdje je mislio da mu je bolje.Ono sto bih mu zamjerio je (kao mediskoj zvijezdi) tisina kojom docekuje agresiju na grad u kojem je ponikao i koji mu je dosta dao toga.Brega takodjer ne bi trebao imati prijem kod gradonacelnika kojim to nije nicim zasluzio.Nisam nikad cuo za njegovu nekakvu gestu tipa humanitarnog dobrotvornog koncerta ili priloga (za oboljele ili ustanovu) u Bosni kao sto je nekad pokojni Proeski radio ,ciji rad jako cijenim.Svojim utjecajem mislim da je je u ratnom periodu mogao bar jedan sleper hrane ubaciti ili neophodnu opremu za bolnicu opkoljenog Sarajeva, naravno na humanitarnoj osnovi ali nije.Ima potpuno pravo na Sarajevo ali nema za pravo da mu ukazem respekt ni u kom slucaju. P.S. Da li neko zna za njegove osobne pornice(ili erotske) koji su se pronasli prilikom pretresa njegove kuce od strane armije BiH-a da li uistinu postoje ?
Bregovic je neko ko ne zasluzuje paznju nikoga u ovom gradu a kamo li prijem kod gradonacelnika ...... A ovo sto j.e.b.e Aliju mu i nije neki minus jer je Alija najvece zlo koje je zadesilo Bosnjacki narod i BiH ...... njegove greske su neoprostive i taj covjek je po definiciji VELEIZDAJNIK drzave koji je nelegalno i nelegitimno ugasio Republiku BiH i potpisao Dayton te tim cinom nagradio neprijatelja i legalizovao RS. Shvatit ce to Bosnjaci jednog dana ali tada ce biti prekasno i za njih i za BiH.
Intervju Dana: Goran Bregovic Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu. BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu. DANI: Nego za koga?! BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu. DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu? BREGOVIC: Kakvu sam priliku imao? DANI: Istu kakvu i svi ostali muzicari. Svi su bosanski muzicari pravili koncerte, nešto govorili, osim tebe. BREGOVIC: To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije I.zetbegovica, što mi ne pada na pamet. DANI: Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh \"j.e.b.o njega\". BREGOVIC: Evo, ja baš to kažem - j.e.b.o Aliju! DANI: Ama, bolan, nije bitan Alija! Bitna je tvoja škola, ulica, biblioteka, raja... 3 0
Nek je doso, treba ga rekeriat, ukrast mu auto, razbit mu prozor na kuci i prebit kad izadje u grad, nek zna da je dobro doso i da smo jako sretni.
J E B E M I NJEGA I ONE KOJI GA SMATRAJU POZITIVCEM !
Za redakciju: Ne mogu da vjerujem da ste stavili ovo smeće od čovjeka kao pozitivac dana! Jako sam neugodno iznenađen, i nikad više sa-x neće imati kredibilitet koji je imao kod mene i mojih poznanika. Da ste stavili bilo koju osobu koja je donirala krv za nastradale u nesreći, bio bi potez vrijedan hvale, a ne da se šepurite sa slikama narodnog muzičara brđanske populacije. A da situacija bude još gora, prvi njegov nastup će biti rasprodan, jer Sarajevo nije više kao nekad gdje se cijenila publika, generacije su se izmijenile a s njima i kultura društva. Dovoljno je samo da se pogleda par estradnih rubrika i crna hronika, pa da se shvati da kod Sarajlija može sve proći pa i to da nam se vraćaju oni koji su im željeli zlo, a ovi da ih dočekuju raširenih ruku. Ovo nije znak dobrih odnosa između dvije etničke skupine, ovo je šut u dupe svima nama, jer smo to dozvolili. A za sa-x svaka čast na dvoličnosti i nastavite tako jer izgleda da najbolje i prolazite u tom svjetlu. Toliko.
Goran Bregovic: \"Mogao si na istom mjestu naci pjesnike iz te generacije koja je vjerovatno najbolja generacija Rajko Nogo, Dusan Trifunovic, Radovan Karadzic.. svi su oni bili krug oko kojeg se recitovalo i pjevalo za istu publiku. Prakticno, istu publiku koja je isla na vjeceri poezije, posecene jednako kao i muzika.
focu smo poklonili sa jednim ispaljenim metkom ali smo sarajevo uzeli bez ijednog.
Vrijeme je da se svi vrate svojim kucama, Sarajlije u SA, seljaci u sela...
Kad dodje dan, a nadam se da uskoro hoce, da pokupite svoje prnje (markirane) i vratite se odakle ste dosli (citaj kukavicki pobjegli), mi koji ulice NASEG grada ne zovemo nekim nakardnim, nasem jeziku apsolutno nepoznatim nazivima, oprosicemo vam sve sto ste unistili, pokrali i zagadili... Slobodno idite, ne bojte se, vas nas odlazak nece rastuziti. Oslobodite prostor za Bregu i njemu slicne, koji ovdje za razliku od vas pripadaju. Olaksajte zivot i nama, a i sebi. Tamo odakle ste dosli zrak je cist, sume i livade zelene, cuje se cvrkut ptica... Nama ostavite nas smrdljivi smog, sivi asfalt, ostavite nam Ulicu Vase Miskina i buku automobila u Ulici Marsala Tita. I jos nesto, nastavite slobodno da nas mrzite, ali izdaleka. Daleko vam kuca (i stala) od moje.
ne vidim samo po cemu je ovo pozitiva..Fuj smo mi ako nam je ovo pozitiva.