BiH
0

Brčko: Održan centralni izborni skup SDP-a

FENA
Brčko
Sinoć je u Brčkom održan centralni izborni skup Socijaldemokratske partije (SDP) Brčko distrikta na kome su se članovima i simpatizerima te stranke obratili kandidati s izborne liste u Brčko distriktu i najviši stranački čelnici Zlatko Lagumdžija, Nermin Nikšić i Mirsad Đapo.

Predsjednik Regionalne organizacije SDP-a za regiju Brčko Izet Banda kazao je kako je ta stranka uvijek imala povjerenje Brčaka, te da će glavna zadaća SDP-a, nakon četiri godine stagnacije u razvitku u Brčko distrikta, biti vraćanje povjerenja tih ljudi u Distrikt i njegove procese.

Predsjednik SDP-a Brčko distrikta Esad Atić istaknuo je da su borba za nova radna mjesta, bolji život i standard svih Brčaka i borba protiv korupcije i kriminala osnovni stranački ciljevi.

"Tu nećemo imati pardona ni prema kome, bilo da je riječ o članovima naše ili bilo koje druge partije. Mi smo potvrdili da znamo vladati i to ćemo dokazati kada dođemo ponovo na vlast 7. oktobra i pomjerimo ovo područje iz agonije u kojoj se nalazi već četiri godine“, kazao je Atić.

Glavni tajnik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako je ta stranka Brčko distriktu posvetila najveću pažnju i dala najveći značaj u predstojećim izborima. "Uvjereni smo da će i ovi izbori potvrditi da je Brčko jedna od najboljih organizacija SDP-a u cijeloj državi. Uopće ne sumnjam da ćemo ovdje imati gradonačelnika",kazao je Nikšić.

Dodao je da je da je Vlada Federacije BiH i on kao njen predsjednik pojačala veze s Brčko distriktom a što se potvrđuje i otvaranjem ureda Federalne vlade u Brčkom. Potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo u svom govoru kazao je da u Brčkom očekuje pobjedu SDP-a i da je ta stranka skupa s Brčacima prošla kroz sve teške procese u proteklom vremenu.

"Upozoravam naše političke protivnike da izbornu kampanju vode korektno, te ne blate SDP i ne služe se retorikom koja nije primjerena, jer nakon naše pobjede 7. oktobra moglo bi im se to obiti o glavu", kazao je Đapo. Istaknuo je kako je brčanski SDP u protekle četiri godine bio u vlasti, a ne na vlasti te da taj period što prije treba zaboraviti.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija kazao je da će nakon predstojećih izbora SDP po prvi put imati najviše glasova u Brčko distriktu, Federaciji i na nivou Bosne i Hercegovine. "To znači da ćemo imati duplo više načelnika nego što ih imamo sada, a da će SDA otići 7. oktobra u opoziciju, a nakon toga vjerujem i potpuno u političku historiju", kazao je Lagumdžija.