Predstavnički dom Parlamenta FBiH
0
Brčaci će se opredjeljivati za entitetsko državljanstvo
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodikov referendum, grohotom se smijem HOHOHOHOHOHO! Zapamtili ste vi dobro bosance, i krenite ponovo ponovo cemo vas slomit kao i svaki puta. Mi cemo biti bilo sa kim ali uvijek cemo vas da mlatimo, vasu bijednu vojsku kukavicku usljivu. Niti sa jednom zemljom u susjedstvu nemate dobre odnose, sve su cijevi okrenute prema srbiji i srbima. Jadni ste..
Cini mi se da ste nekako zaboravili deklaracije SANU-a, dobricu cosica, kosti kralja lazara, gusenje albanskog ustanka na kosovu a sve je to bilo prije referenduma...sve se to dalo naslutit...ostalo je povijest...i nakon svega toga Tuđman i Alija izadju kao ratni pobjednici i pristanu na RS unutar BiH...cudna stvar ta povijest!
Naravno da ima veze...Tuđman i ekipa nisu imali prvotno u planu podrzati neovisnu BiH, u pricu se ukljucila katolicka crkva koja je putem klera usadila medju hrvatima zelju da glasaju na referendumu za neovisnu BiH i bez te cinjenice sumnjam da bi referendum uopce i prosao a i danas bi stvari bile mnogo drugacije. Tu sad nesto pricas da se i Srbe trebalo pitat nesto pa pitalo se sve na referendumu i prosao je.
stari smao jednu stavr da ti pojasnim.. neznam gdje zivis i odakle pratis zbivanja i koliko si imao godina te 91, ali ja sam tada bio obican vojnik tadasnje jna i mozda malo vise znam i pamtim tadasnje dogadjaje. Kao prvo sto kazes da su srbi tada bili ogorceni i da su prizeljkivali jedinsvo i slogu???? NEZNAM BAS.. pogledaj samo govore Slobodana Milosevica na Kosovu i sirom Srbije i reci mi o cemo to ti pricas? A da i ne govorim o govorima Voje Seselja, Karadzica, Martica,I JOS JEDNO ZA KRAJ: to sto ti i Mladic, Dodik i mnogi misle da smo mi \"ogorceni\" grdno se varas. Bosnajci su krvavo i najkravaije platili cijenu slobode. Bosnjaci su svjesni da se protiv njih spremao i dan danas sprema PLAN ISTRIJEBLJENJA I TOALNOG UNISTENJA..samo to normalno niko ne ispoljava..NE autonomija, ni Z4 ni manjina ni kanotn ni rezervat - vec totalno unistenje- grob - smrt. Nikad vise. Pozz snajper112
neznam samo kakave veze ima katolicka crkva sa odlukom da hrvati glasaju za jedinstvenu BiH?? Ako hoces da diskutujes ja bi se udaljio od crkava, dzamija, popova, turaka, zupa, Boga i religije ujedno. To sto srbi nisu prihvatili taj Z4 je dio njihove stete rekao bih i stvar Hrvatske i tamosnjih srba. U BIH se nije smijelo zanemariti pravo srba na glas i samoopredjeljenje. Ipak je tu njih 1/3 i trebalo je naci neki kompromis a ne glovom kroz zid. Sadanja situacija samo strsi nastavku sukoba, novih ratova i genocida sto siguran sam ni jednima, drugima ni trecima nije u cilju.
. Slazem se da su neki u Hrvatskoj jedva docekali i da se sto prije i sto vise rijese bilo cega srpskog u Hrvatskoj, ali nisu to potakli ni Hrvati ni Bosnjaci nego velikosrbi i njihova propaganda. Pa lumeni su cak i odbili z4 sporazum a to je de facto bila autonomija unutar Hrvatske. BiH je posebna prica, za Abdica se slazem ali tako to ide...i naravno moraju svi Bosnjaci biti zahvalni katolickoj crkvi jer je ona najvise zasluzna da su Hrvati glasali za nezavisnu BiH i da je referendum prosao!!!
Moram ti reci da se iskreno slazem sa vecinom tvojih navedenih stvari. Bosnjak sam i sada kad smo svi u ovim g0vn..ima sta reci?? Opet ratovati? zivjeti ne zivjeti?? Jos jedno, Fikret Abdic je legitimno i pravno dobio izbore 91 i glas bosnjackog naroda a Alija i ekipa su to pokrali. Hrvati su ucunili sto jesu i izgleada da im u tome nemoze niko nista. Tudjman i svi hrvati treba da ljube grob Alije Iz. i bosnjake jer su nasjeli na njihovi foru \"ocjepljenja\' jer u protivom da nisu danas Hrvatska nebi postojala a u BiH im se nebi znalo za trag. Sve u svemu ako nemozemo dalje onda se moramo odvojiti i zivjeti dalje, pa makar i zidove kao ovi u Izraelu gradili i zidali.
Sjecam se kao klinac kad su \'90-te slovenci vikali, \"mi smo za ocepil\", kad su Hrvati mahali zastavama NDH-a i dizali ruke u vis - Sieg heil, mjereci valjda visinu kukuruza, a Muslimani opet postali Hrvatsko cvijece kao 1941, Srbi su se osjecali ogorceno kao Muslimani danas i govorili - \"jedna zemlja, jedna vojska, Tito,partija\".. i sta bi? Istorija je kao bumerang. Hrvati koji su 1991 izbacili Srbe iz ustava koji su do tog momenta bili konstitutivni narod u SR Hrvatskoj i tako otvorili Pandorinu kutuju, danas su i sami gotovo izbaceni iz ustava FBiH. Muslimanima koji su 92 mimo svih dotadasnjih zakonskih procedura izveli referndum i prekrsili volju drugog konstitutivnog naroda - srpskog, koji je vikao isto sto i vi danas gospodo \"referndum je nelegalan\" sad se taj isti referendum vraca kao bumerang.
he??? entitetsko državljanstvo??? vat d fak???
Samo BiH nista distrikt ni entiteti.. brcak iskreni bosanac
@JAPAJA Ustao bih dijete moje, AL\' NE MOGU OD SMIJEHA HAHAHAHA
državljanin Republike Srpske. Država i Republika. Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača..
Ja sam ponosni državljanin Republike Srpske.
Jedna država, 2 entiteta, 3 predsjednika, 10 kantona, 14 vlada, 183 ministarstva, 85 političkih partija, 50 boračkih udruženja, 13 sindikata, 2 policije, 3 akademije nauka, 2 penziona fonda, 3 obrazovna sistema, 3 telekoma, 3 elektroprivrede, 550 000 nezaposlenih, 630 000 penzionera, 450 000 raseljenih, 75% siromašnih, 65 000 državnih uposlenika i neutvrdjen broj lopova. Dobro nam došli!!!
Jos jedan ocit dokaz APSURDNOSTI situacije u nasoj drzavi. Ovo je apsolutno neshvatljivo za svakog normalnog evropskog građanina... Al\' da bi živio, i uz to opstao u BiH... moraš se u jednu ruku izopačiti i pokušati razumjeti da si \"DRŽAVLJANIN BOSNE I HERCEGOVINE I FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, ILI PAK MOŽADA, DRŽAVLJANIN BOSNE I HERCEGOVINE I REPUBLIKE SRPSKE\"... Heeej TITO ustani, ako BOGA znaš...