Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krv svoju za Bosnu moju
Ti bi dao krv za Bosnu kao što je i jebBakir dao, direktno iz babine kancelarije..
@nema smisla lupetaš previše, idi duduku, fahru i slučajnom prolazniku liži dupe, ovdje nemaš šta tražiti
Udri ga motkom Sefere...
I ovaj Sefer zna bacati ove populističke. Dosta ba više prijetnji i seljakluka sa svih strana.
EJ moj milorade ti tjeras stranece iz ove zemlje,umjesto da im ljubis noge,jer su upravo stranci i dozovlili stvaranje te tvoje cetnicke republike ili kako je ti vabis -republike srpska.zato jara ujutro urani pa i potrazi i izljubi ko najrodzenije,ha ja .nemoj ispast papak,pa sta bi ti pljacko da ti oni nisu podarili ovaj dio zemaljske kugle.sto se tice odvajanja -snovi su besplani
TARABICEVE NACERTANIJE PROROCANSTVO SRBIMA "...Srbi će se naći na granici, ali neće znati stati. Cijeli svemir će ih moliti da se smire i čuju glas dobrote u svojim srcima, ali neće otvoriti ogledala svoje duše. Neće poslušati zakon životnog smisla. Mržnja će se pretvoriti u besmisao, izbit će rat. Sile koje će ratovati imat će veliko znanje (...), borit će se i na zemlji i u zraku i na vodi. Iznad ove zemlje (Srbije) vodit će se rat u zraku." "Mnogo će Srba ginuti...", navodi se, uz ostalo, u "Kremanskom proročanstvu", neobičnom rukopisu koji je 1878. godine priredio prota Zaharije Zaharić (1836. - 1918.) na temelju proročanstava srpskih vidovnjaka Miloša i Mitra Tarabića iz sela Kremna pokraj Užica. Kremanska proročanstva do sada su se ispunjavala s nevjerojatnom točnošću. Tarabići su, primjerice, nepogrešivo nagovijestili ubojstvo kneza Mihajila Obrenovića 1868. godine, ubojstvo srpskog kralja Aleksandra i kraljice Drage Obrenović 1903. godine, Prvi svjetski rat, stvaranje velike Srbije (Jugoslavije), atentat na Stjepana Radića, atentat na kralja Aleksandra Karađorđevića u Marseillesu 1934. godine, Drugi svjetski rat, Užičku republiku, dolazak Tita na vlast, rezoluciju Informbiroa te raspad druge Jugoslavije i osamostaljenje Slovenije, Hrvatske, BiH i Makedonije.
Sjedi penzioner ispred Narodne Skupstine i maze govna na parce hljeba. Izadje Tadic iz Skupstine nakon izgubljenih izbora i pita ga: -Sta to radis covjece? -Kriza Predsjednice. -Evo ti 1000 din i skloni se molim te. Penzos stavi pare u dzep i nastavi da radi isto. Ulazi u Skpstinu Tomislav Nikolic kao novi predsjedni Srbjie i pita: -Sta to radis covjece? -Kriza Predsednice. -Ma mazi to tanje, bice jos gore.
Srbi o Srbima: “Srbi su lud narod.” Dr. Jovan Rašković, osnivač SDS-a “Srbi su bolesno zaljubljeni u svoje laži.” Milan Panić, srbijanski ex-premije “Srpski su intelektualci i to nažalost u velikoj većini, nacionalisti.” Mirko Kovač, srpski književnik „...čitavog života unesrećen našom srpskom stvarnošću. Sada, na kraju te drame, nisam uveren da sam mogao drugim putem da stignem do srpske propasti. A time i do svoje propasti sa idejama koje sam zastupao.“ Nacionalizam ovde sam sebe raskrinkava kao sistem u kojem nacionalista, ne mogavši da odagna zlu slutnju da će nacija neminovno propasti, igra ulogu njenog branioca od tog permanentnog raspada u koji ju je upleo sopstvenim idejama. On mrzi sopstvenu naciju, jer ona, svojom propašću, upropašćuje njegove ideje. To je sistem projekcija gde strah (u kojem su velike oči) vodi u zaslepljujuću mržnju" 1871. Srpski književnik M.Milicević napisa: "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun" Dobrica Čosić : „Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe „Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić „Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić "Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić
IZJAVE UTICAJNIH LIDERA SVIJETA O SRBIMA I NJIHOVIM LIDERIMA DEVEDESETIH GODINA. "Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista." (Izjava Žaka Širaka, predsjednika Francuske, za ručkom, juna 1995. povodom sastanka sefova vlada država članica EU) "Mi bi smo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše."(David Gompert, stariji direktor za Europu u Savjetu za nacionalnu bezbjednost u vrijeme Bushove administracije, casopis Foreign Affairs, jul-avgust 1994) ”Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvijek bili i ostali samo banda razbojnika i ubica." (Johan Fritz, direktor bečkog dnevnika Die Presse, direktor Međunarodnog Instituta za Štampu) ”Srbija, je nesumnjivi agresor, trebalo bi da bude prisiljena UN rezolucijom da snosi čitav teret reparacija." (Josif Brodski, ruski jevrejski pjesnik-disident, Nobelovac, u dnevniku International Herald Tribun, 05. 08.1993.) ”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva."(Toni Blair, bivsi britanski premijer, 1999) "Predlažem da se srpskoj dijeci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije." (prof. dr Rolf-Dieter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen, na okruglom stolu Univerziteta u Tibingenu, 1997) „Trebalo bi da bombardujete Srbe”. (Papa Ivan Pavle Drugi – Riječi upućene predsijedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru ) „Srbi nisu naročito pametni”… „Srpska dijeca se više neće smijati”. (Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD) „Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbijedili novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd” (Pol Džekson, urednik lista „Kalgari san”, u izjavi za Fani star, 13. oktobar 1992) „Srbe treba baciti na koljena”.(Klaus Kinkel, Njemački ministar inostranih poslova, izjava 27. maja 1992) ”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu„. (Helmut Kol, Njemački kancelar, početkom 1998) ”Voditi će mo protiv Srba rat – diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki„. (Džejms Bejker, državni sekretar SAD, na američkoj TV, jun 1992 “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu "Deobe
Otcjepljenje je nemoguća opcija. Srbi iz Srbije su 100 puta pametniji od ove seljadije po posavini znaju da se ne treba mjesati ako hoce u EU, EU nece dozvoliti jer bi Bosnjaci i Hrvati sravnili tzv. RS i vratili stvari kakve su bile za vrijeme Alije Izetbegovića: jedinstvena drzava sa ljiljanima kao zastavom.
dodiku i jeste cilj da rasplamsa nekoga u pederaciji da mu odgovori, njega jednostavno treba ignorisati i raditi svoj posao
Srbi su jedan sretan narod, oni će svi jednog dana živjeti zajedno u jednoj državi - Srbiji.
Kojoj Srbiji ? Srbiji bez Kosova, Srbiji bez Preševa, Srbiji bez Vojvodine, Srbiji bez Sandžaka i na kraju Srbiji bez Srbijanaca. Volio bih referendum / toj pojavi su i Srbi i Srbijanci veoma skloni/ u Srbiji, da se vidi koliko bi Srbijanaca ponovo krenulo na BiH. 95 - te su zapamtili šta je vojnički poraz. 99- te, zapamtili i osjetili šta znači kada nemožeš da se sakriješ ni u mišju rupu
Makedonac nazad u Makedoniju ostavi nas Bosance na miru :))) I 95 i 99 je najhrabrija Armija BiH unistila SrboCetnicke Agresore :))) Pa majku mu staru dali ste vi genocidase totalno unistili ili su vas genocidasi genocidisali sta je sad istina hahahaha.
Ne podržavam politiku ni SDA ni SDP ali Dodik je dno dna kao politicar i osoba
Ante sad ces dobiti podrsku ustasoidnih Bosnjaka . Znas i ti kad treba spucat komentar . Daj ih sad nagovaraj kako trebaju zapucati hahaha . Ne trazi topovsko meso vise .
Prije će Dodik dobiti Dejton-2, nego neovisnu RS. Ovo su riječi prof. dr. Đorđa Vukovića sa Fakulteta Političkih nauka u Banja Luci.
Kao odgovor na Memorandum 2, zapriječeno mu je sa Dejtonom 2. Vidio je osnove D-2. Skoro da se poklapa sa negovim najcrnjim snovima. Samo jedan od njegovih saradnika zna šta je u D-2. Taj sprema da ga ostavi.
Butmir , butmir butmir butmiiir prc nista , hahaha joj pa kako vam 20 godina ne dosadi ?????? OVO ISKRENO PITAM 20 godina vi rusite , svake godine ma samo sto nije nestala RS i 1,3 miliona Srba ma evo samo sto nije hahahaha ***te dok vi 20 godina brinete da nestanu svi srbi Bosne na mala vrata sve manje i manje . Ali hajde Bosnje bolje to nego da finansije gledate i budete ZAPADNA NJEMACKA :)))))
Ovdje se tuga siri ko kuga samo sloboda donosi lijek dole niz Drinu dok ljudi ginu dolazi sreca ostat ce zauvijek i bog je od nas digao ruke sakrio put do mirne luke dok snovi plove vatre jos gore ne razumijem al u ljubav vjerujem. Ref: Ponesi zastavu pobjedu slavit cu, ponesi zastavu od Bosne Halilovicu, ponesi zastavu pobjedu slavit cu ponesi zastavu Sefere Halilovicu. I Bog je od nas digao ruke sakrio put do mirne luke dok snovi plove vatre jos gore ne razumijem al u ljubav vjerujem. Ref: Ponesi zastavu pobjedu slavit cu, ponesi zastavu od Bosne Halilovicu, ponesi zastavu pobjedu slavit cu ponesi zastavu Sefere Halilovicu, ponesi zastavu pobjedu slavit cu ponesi zastavu Sefere Halilovicu, ponesi zastavu pobjedu slavit cu ponesi zastavu od Bosne Halilovicu.
Svaka cast Sefere komandire... tako treba odbrusiti svima koji protiv Bosne pricaju... i ne samo tako, vec ih treba bukvalno kolcem u glavu...
Sefer je najrealniji kao covjek i kao politicar!