BiH
509

BPS odgovara Dodiku: Prije će Sandžak iz Srbije nego RS iz BiH

Klix.ba
Sefer Halilović (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Sefer Halilović (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Izjave predsjednika Milorada Dodika izazvale su različite reakcije političara iz FBiH, a nakon članova predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, oglasila se i Bh. patriotska strana Sefer Halilović koja je Dodiku poručila da će "prije Sandžak iz Srbije nego RS iz BiH".

Iz ove stranke poručuju "da su secesionističke izjave Milorada Dodika tek njegov blijedi pokušaj da mobiliše svoje glasačko tijelo koje je uvidjelo da je Dodikova vlast obilježena strašnim korupcijskim skandalima radi kojih građani BiH žive drastično lošije."

"Dodikovo prizivanje državnosti entiteta RS jeste potez očajnika koji je svjestan da je Ćosićevsko - Miloševićevska politika u BiH doživjela vojni i politički fijasko pa danas Dodik pokušava, ometanjem rada državnih institucija, da BiH predstavi kao nefunkcionalnu državu u čemu mu, svojim ponašanjem, itekako pomažu njegovi federalni koalicioni partneri", navodi se u saopćenju ove stranke.

Iz stranke smatraju da su otcjepljenjaodcjepljenja Sandžaka i Vojvodine iz sastava Srbije daleko realnija mogućnost, politički izvodiva.

"Otcjepljenje entiteta RS od BiH je obična predizborna fraza za čiju realizaciju Dodiku trebaju nekadašnja JNA, hiljade dobrovoljaca iz Srbije te stotine miliona maraka vojne pomoći sa jedne, te mu treba da iz BiH iseli 2,5 miliona ljudi koji nedaju svoju državu i već ovo je dovoljno da se razazna da su Dodikove izjave potezi gubitnika", poručili su iz BPS-a.