Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne znam da je negdje u Federaciji omoguceno tzv. Bosanskim Srbima da pisu cirilicom i imaju casove srpskog, a ne bosanskog jezika. Da se razumijemo, sto se mene tice u cijeloj BiH bi se trebalo pisati latinicom i uciti bosanski jezik (dakle, ijekavica) sa obavezom da svako dijete mora znati i cirilicu (cisto da bi bilo pismeno, od viska glava ne boli). Srpski jezik i ekavica bi trebao ostati u Srbiji :p I tako su ovi iz RS zbunjeni, pa ne govore ni ekavicom, ni ijekavicom, vec nesto mijesaju (hoce ekavicu, ali nisu naviknuti, pa im se omakne ijekavica... :P)
Predlažem da se u čitavoj BIH piše 7 dana latinicom, pa onda 7 dana ćirilicom.
Ova djeca i njihovi roditelji su moji zmajevi! To su mali borci koji će donijeti bolje sutra našoj Bosni. Samo naprijed i ne popuštajte pred nepravdom!
Pustite djecu da oni rješe problem, možda su bolji poliitičari od roditelja.
ajde neka se rješila situacija, pa kako tako. Žalosno je što su djeca opet bila žrtve lošeg rukovođenja
Na čitavoj teritoriji BiH , Bosanski jezik bi trebao da bude službeni...čuj u Konjević Polju,da se Bosanski ne upisuje u đačke knjižice!!!!!!!!
@ex oriente lux Bosanski jezik i latinica su službeni u Republici Srpskoj. Ustav RS: "Službeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskoga naroda, jezik bošnjačkoga naroda i jezik hrvatskoga naroda. Službena pisma su ćirilica i latinica." JESI LI TI PROČITO ŠTA SI NAPIS'O? Ja kako znam, i kako sam čit'o USTAV RS-a nigdje se ne spominje jezik Bosanski, nego Srpski, Bošnjački, Hrvatski. Bosanski jezik u manjem entitetu se smatra Bošnjačkim jezik=NIĐE VEZE. U manjem entitetu ne žele ništa što u svom imenu nosi "BOSANSKI", a uživaju kad nosi "SRP/SRB".
savo milosevic direktor...ko su mu pomocnici i zamjenici,sinisa mihajlovic i dejan stankovic xD