BiH
25

Bosić: Stvara se nova policijska struktura pod kontrolom SNSD-a

Piše: Er. M.
Mladen Bosić
Mladen Bosić
Policijska jedinica koja će biti proglašena kao jedinica za borbu protiv terorizma bit će stranačka policija SNSD-a, a RTV Republike Srpske ustvari je stranački servis te političke stranke, kazao je Mladen Bosić.

Delegat SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić kazao je da smatra kako građani entiteta Republika Srpska ne trebaju plaćati RTV taksu jer je RTV Republike Srpske ustvari stranački servis SNSD-a.

"Zbog toga nije pravedno da ostali građani koji nisu članovi SNSD-a plaćaju taksu. Mi smo se i ranije zalagali i davali prijedlog da se RTV taksa ukine i da se javni servisi finansiraju iz budžeta entiteta ili države. To je i dalje naš stav tako da ćemo glasati protiv Prijedloga odluke o RTV taksi", kazao je Bosić.

Za dva dana navršit će se stotinu dana od formiranja Vlade Republike Srpske, a Bosić je kazao da nekompetentna Vlada Republike Srpske, sa nekompetentnim ministrima i nekompetentnim premijerom nije uradila ništa u stotinu dana.

On je kazao i da delegati SDS-a neće podržati Prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u Bosni i Hercegovini.

"Mi smo protiv govora mržnja i stalnog podgrijavanja tenzija i neprijateljstava u BiH, ali taj Zakon otvara mogućnost manipulacija i mogućnost da se govorom mržnje proglase one stvari koje su kritika vlasti", rekao je Bosić.

Bosić nije htio odgovoriti na pitanje o tome kada će biti formirano Vijeće ministara BiH, jer, kako kaže, očekivao je da se proces formiranja državne vlasti završi prije nekoliko mjeseci jer su postojali svi uslovi za to.

"Evidentno je da se vezivanjem formiranja Vijeća ministara BiH sa formiranjem Vlade Federacije Bosne i Hercegovine blokirao proces", smatra Bosić.

On je prokomentarisao i nagađanja da se prave nove policijske strukture unutar policijskih struktura Republike Srpske.

"Dobili smo relevantne informacije s više strana da se vrši reorganizacija policije Republike Srpske i da se formira nova uprava koja će biti stranačka policija SNSD-a. Zbog toga smo veoma zabrinuti i upozoravamo SNSD i vlasti Republike Srpske da se ne igraju s tim stvarima jer je zloupotreba institucija i policije RS za obračun sa političkim neistomišljenicama nešto što se dešava u diktatorskim režimima", kazao je Bosić.

Konstatovao je da postoji sve više naznaka da je Milorad Dodik obolio od diktatorskog sindroma, a da je jedan od simptoma takve bolesti i strah da se na kraju moraju položiti računi za ono što je rađeno za vrijeme manadata.

"Mislim da iz tog straha proizilaze ovakve aktivnosti i pokušaji da se institucije i posebna policija RS instrumentalizuju u odbrani aktuelne političke vlasti. Prema našim informacijama radi se o jedinici koja će biti proglašena kao jedinica za borbu protiv terorizma, a koja u suštini ima sasvim drugu političku namjenu", rekao je Bosić.