Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ TARAPI Nebitno Tarapi,ni Admir ni Adis ne idu uz stećak.Stećci su dio Europske,a ne Azijske kulture i uz njih idu kršćanska imena.
A zašto se Admir boji napisati nekakovo ime na stećku,iz vremena Kulin-Bana npr ????-Nije mi jasno !!!
NAUCNO OBJASNJENJE ZA PAPKE I NOVOKOMPONOVANE PATRIOTE NE POSTOJI BOSANSKI STECAK, STECAK JE BOGUMILSKI !!!
A se lezi Prijezda Viganj,na svojini,na plemenitoj ukraj Jajca. Hodih,al` ne dojdoh.Gradih,al` ne zgradih.Sadih,al` ne znjeh.Govorih,al` ne iskazah.Voljeh,al` ne bijah voljen. Sad odoh,a ne pise mi se za vratit.A stio bih,jer nist ne zavrsih. Ne ticaj mi ovi kam,jerbo tce isti Bog na tvoje kostji stavit.Ni ti nisi zavrsil sve sto si zmislil.1303 po vremenu Gospodina,a Stjepana Bana trinaesta v Bosni..
ubjedio si sebe nas neces
Radimlja,Stolac ZAPIS NA STEĆKU IZ 1094 GODINE: 1094 yilina ait stecak yazisi: Se znamenje Kneza Nenca,Velikoga Kneza Bosanskoga,a postavi je sin njegov Knez Muven,s` Božijom pomoćju i vojih vjernih,a s` inonom nijednom inom pomoćju,nego on sam. Ti,koji pročitas moj kam,mozda si hodio do zvijezda.I vratio se,jer tami neima ništa do ponovo ti sam. Človjek mojže vidjeti ono tšto nije vidio,tčuti ono tšto nije tčuo,okusti ono tsto nije otkusio,bit tami gdji nije bio,al` uvijek i svagdi,samo sebe može najti,ili ne najti. I mnogo ot moje ruke na zemji bi,a ni ot mene niko ne bi mrtav i ubit. I da ostavih kosti u tujini,i tad bih samo Bosnu sanjo. Človjece,tako da niesi proklet,ne tikaj u me. Legoh 1094 ljeta,kad bješe suša,pa u nebu ne bješe nijedne suze za me.
A se lezi dobri gost Misljen prave vjere bosanske. Biljeg postavi ksci Korija i na mi i na moju milu kucnicu Badacu. Ti koji prolazis projdi u miru i ne spominji si i ne gonetaj grijehe nase. Zalud ti je taj posao. Nasi dani su izbrojani, nase notci potrosene, nasi grijesi dim. Svojih koraka se plasi, oni tce ti glave dojci na putu kojim hodis. I da znas vise vrijedi crv koji se sada kretje no sva dobra djela koja zajedno ucinsmo za zivota svojih i Badaca i ja. Kam nam usjecen je godne 1273. po Gospodu u Kocerini na plemenitoj zemlji, a pisa Dabisa.
Ja naslova "Bosanski Stecak'' pravi klixovski. Pa nije bosanski stecak, nego umjetnicko djelo inspirisano steckom. Ja konto drito ga izvalili negdje u Radimlju i poslali u Australiju
jer s vama je sve tako, sto vise gluposti i kontradikcije, to vise podsmjeha tzv krstjanima... australija je protektorat engleske kraljice, dakle onih istih koji su razgrtali stecke po Bosni.. kako se oni samo smiju, zajedno s izdajnicima fasistima koji se nazivaju bosnjacima
Za neupućene Jevanđelje je knjiga Islama kao i Kur'an časni i ko ne vjeruje u sve Božije knjge ne može biti musliman. Dakle, Bošnjaci nisu promijenili vjeru, oni su je samo nadopunili zadnjom objavom preko zadnjeg poslanika Muhammeda a.s.
hahhaah, pa naravno da ih ima u Srbiji, C.G. i Srbiji kad se srednjevjekovna drzava Bosna prostirala i na tim prostorima. P:S: TREBAO BI NAUCITI DA SU STEĆCI PRIJE SVEGA POSLJEDICA BOSANSKE CRKVE I BOGUMILSTVA-koje je bilo prisutno u Bih
sve ove "prepiske", jedino sto me stvarno dojmilo je to , sto je neko napisao, da su britanske tzv un trupe razgrtale stecke za svoju bazu!... mozete li napisati vise podataka o tome i ako imate dokumentaciju, objavite.. ja nisam , ali ako ima neko od vas ko je sposoban i spreman pokrenuti istragu i potraziti odstetu za isto... mislim da bi mogli osiromasiti englesku kraljicu ... hajmo mladi patriote, advokati, politicari, ekonomisti, evo izazova!
Ovo uopste ni lici na stecak. Lijepo jeste, ali stecak nije.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/srbi-i-hrvati-trebaju-dati-harac-da-ih-niko-ne-bi-dirao
http://www.crisisgroup.org/en/regions/europe/balkans/bosnia-herzegovina/b070-bosnias-dangerous-tango-islam-and-nationalism.aspx
da ste dosadni s tim bosnjastvom, vec zapravo, pojma nemate o cemu pricate... bosnjaci , koje vi pominjete iz starih spisa i zapisa , su svi bili krstjani, pa , ako niste spremni mijenjati vjeru, cime se vi zapravo busate i pravite "nove" stecke???
Wahhabi Islamist Open Fire At The U.S. Embassy in Sarajevo http://www.youtube.com/watch?v=NIKLLLUuwqc