Optuženi za niz nasilnih napada
0

Bosanac vođa zloglasne bande u Australiji

Klix.ba
Hapšenje dvojica pripadnika balkanske motociklističke bande u Brisbaneu u Australiji zbog tuče na javnom mjestu i demoliranja jednog restorana skrenuli su pažnju policije na bandu Bandidos na čijem čelu su Srbin i Bosanac.

Banditima za koje australijski mediji pišu da su porijeklom iz bivše Jugoslavije, nakon hapšenja je odobren izlazak uz kauciju. Oni su optuženi da su napali člana suparničke bande u jednom restoranu prošlog mjeseca dok je večerao sa djevojkom. 

Ovaj napad skrenuo je pažnju policije na bandu čiji su pripadnici odrastali na Balkanu, a na čijem čelu je Sava Cvetković, sin pravoslavnog sveštenika.

Banda je optužena za niz nasilnih napada, podmetanje požara, pucnjave i premlaćivanja basebol palicama usred bijela dana.

U Cvetkovićevom klubu vlada tradicionalna hijerarhija, koja se takođe održava pomoću nasilja, pišu australijski mediji. Neki od članova bande imaju ratnog iskustva koji je na njima ostavio psihološke ožiljke te imaju poteškoće sa "poštivanjem pravila", tvrdi izvor Courier Maila.

Među Cvetkovićevim poslovnim partnerima je i jedan Bosanac 20-ih godina, koji je optužen za grupno silovanje tinejdžerke sa Zlatne obale.

Optužbe za silovanje su odbačene, a na sudu su se branili problematičnim djetinjstvom. Jedan od njih je odrastao tokom ratnih dešavanja u Bosni, dok je drugi gledao kako mu policija mučki prebija oca na Kosovu.