BiH
0

Borovac prisustvovala svečanoj sjednici u povodu Dana grada Zagreba

FENA
U povodu 31. maja, Dana grada Zagreba, danas je održana svečana sjednica Gradske skupštine i Gradskog poglavarstva Grada Zagreba na kojoj se prigodnim govorom obratila i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Ona je građanima i čelnicima Grada Zagreba uime Grada i građana Sarajeva čestitala ovaj značajan datum u historiji hrvatske prijestolnice te je ukazala na dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo između gradova Sarajeva i Zagreba.

"Sporazumom o saradnji naša dva grada iz 2001. godine potvrdili smo naše prijateljstvo, da bismo ga tokom kasnijih susreta odlučili intenzivirati programom zajedničkih aktivnosti u oblastima lokalne uprave, obrazovanja, sporta, kulture, zdravstva, turizma, pitanja mladih i zaštite okoliša. Vjerujem da će nas još više zbližiti manifestacija "Dani Zagreba u Sarajevu" u septembru, istakla je gradonačelnica Borovac.

Gradonačelnica je posebno zahvalila gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću na velikom doprinosu u zbližavanju dva grada i podršci BiH i gradu Sarajevu na putu evropskih integracija, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.