BiH
0

Borovac i Silajdžić obišli studentice povrijeđene u eksploziji plina

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i premijer Vlade Kantona Sarajevo Samir Silajdžić danas su posjetili Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a, na kojoj su smještene studentice iz Fojnice, sestre Aida i Emina Zahirović, teško stradale u eksploziji plina u Radićevoj ulici.

Generalni direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović i doktori sa Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Alemko Čvorak i Reuf Karabeg obavijestili su gradonačelnicu Borovac da obje pacijentice imaju teške povrede sa neizvjesnim ishodom.

Oni su istakli da ljekari s Klinike poduzimaju sve potrebne mjere intenzivne terapije i ulažu izuzetne napore u poboljšanju zdravstvenog stanja sestara Zahirović, saopšeno je iz gradske pres službe.

Gradonačelnica Borovac izrazila je žaljenje zbog nesreće, te izrazila svoje uvjerenje da će nadležni organi u što kraćem roku otkriti uzroke eksplozije, kako bi se ubuduće spriječile slične situacije.

Gradonačelnica je potom obišla i mjesto nesreće, gdje nadležni organi obavljaju uviđaj. Gradonačelnica Borovac upućuju izraze saučešća porodici nastradale sugrađanke Biljane Puškarević.