Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ta bi priča pila vode kad bi se zakon poštovao, ali se ne poštuje ni ovaj postojeći, ono malo građana BiH koji su zaposleni žrtve su modernih BH kapitalista kod kojih ne postoji ni radno vrijeme ni vikend ni praznik ni odmor ni bolovanje, regres ne znaju sta je, povisica je isto nepoznat pojam, prijavljeni su na minimalce itd. Novi zakon može samo bit od koristi uhljebljenim budžetlijama kojima je i sad više nego dobro.
To ste trebali mnogo prije,pa ne bi toliko naroda bilo na birou,recimo da je to ranije znao Radoncic ne bi dva invalida amputirca otjerao kao kerove na ulicu + jos 200 ljudi.E to vam je bolja buducnost.
šta da se radi kada radnik čija nam je usluga potrebna neće da stupi u radni odnos , a traži da mu se kompletna bruto nadnica isplati. šta ako je poslodavac prisiljen da pristane i na ove uslove , da za radnika po ugovoru za povremene poslove uplati i kompletne doprinose , a opet se nalazi u problemu jer radnik neće da potpiše ugovor i hoće gotovinsku isplatu . on je svjestan da je u određenom trenutku neophodan , zna da se prekida proizvodnja ako se ne udovolji njegovom zahtjevu ,može mu se , pa ucjenjuje ! kako poslodavac da postupi , a da ne bude u prekršaju ?
Ne razumijem kako neko mo\\e da se koristi mojim imenom i pi[e gadosti u moje ime!
Sad mi je srce ispunjeno što će NOVI zakon štiti ove parazite na budžetu i sve ove prekobrojno zaposlene po javnim preduzećima. E nek im je sretan novi zakon, nadam se da se našao i član o uplati regresa pa makar se morao uzeti kredit od MMF-a nemoj da im šta fali. A sitna buranija će biti zaštićena kao i do sad, radi ko konj za 400 KM, nisi prijavljen, nemaš penziono ni zdravstveno. Radi i crkni, ako nećeš ima ko hoće.
Tačno, primjenjivaće se samo tamo gdje se i dosad primjenjivao. Ne radujte se uzalud miševi privatnički :)
http://www.vijesti.ba/vijesti/crna-hronika/76869-Macka-siljcima-ograde-dzamije-Banjoj-Luci.html
živela srbija i islamska revolucija! srpstvo i jedinstvo pod zastavom judaiizma, kršćanstva, pravoslavlja, islama, monoteizma i iranske revolucije - sve protiv sektaškog budizma! srbija od nju yorka do japana!
Sigurno da je dobar.....samo nema koga da štiti....sve manje je radnika. Uzalud vam trud trubači
Nudim vrele noci izmedju hladne posteljine
joj ovu bi starku otres\'o k\'o šljivu na jesen da se ljulja cijelu noć!
gdje se moze vidjeti prijedlog ovog zakona?
JA SAM BOSNJAK I VOLIM KAD ME SRBIN TUCE !!!