Sumnje rastu
527

Borenović o požaru u banjalučkoj banci: Čudno kako vatra baš hoće na ugovore i dokaze

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentarišući požar u Investiciono razvonoj banci (IRB) u Banjoj Luci izjavio je kako je čudno kako požari "baš hoće na ugovore i papirne dokaze".
"Požar u IRB! Kažu 'izgorio dio dokumentacije, ali ima sve na serverima'. Čijim, od koga? Šta je sa ugovorima Farmland, Energolinija, Niskogradnja, Kaldera…? Čudno kako požari baš hoće na ugovore i papirne dokaze. Pamtimo požar u banjalučkom sudu 2010. Sve istražiti, detaljno", naveo je Borenović.

I članica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević izjavila je kako sumnja da bi istraga o požaru u kojem je izgorio značajan dio Investiciono-razvojne banke (IRB) mogla otići u krivom smjeru te je zatražila da u istrazi učestvuju i nezavisni eksperti iz regije.

"Požar je uništio dokaze i zato ima mjesta sumnji da je on namjerno izazvan. Skenirani dokumenti na koje se poziva direktor IRB-a Dražen Vrhovac nisu dokaz na sudu. Dokaz na sudu su original dokumenti ili ovjerene kopije. Ovim požarom, pepeo i dim su jedini dokazi. Sumnje o stotinama miliona KM koje su nezakonito utrošene su postale nedokazive", poručila je Pandurević.

Podsjetimo, prije dvije noći u Banjoj Luci je izbio požar koji je zahvatio zgradu Investicione razvojne banke prilikom čega je pričinjena velika materijalna šteta.