BiH
24

Borenović: Dodik je pokazao koliko je malen kao političar i kao čovjek

Piše: G. D.
Branislav Borenović
Branislav Borenović
Član Partije demokratskog progresa i predsjednik GO Banja Luka ove stranke Branislav Borenović rekao je za Klix.ba da u Savezu za promjene ima mnogo onih koji nezvanično sugerišu da se ambasadoru BiH u Srbiji Ranku Škrbiću oduzme ova funkcija zbog krivične prijave koja je protiv njega podnesena u Srbiji, ali i zbog brojnih afera koje ga prate iz vremena kada je bio ministar zdravlja u Vladi RS.

"Nije bilo zvaničnih razgovora o tome, ali je bilo veoma mnogo nezvaničnih sugestija i pitanja građana. To je, zapravo, najčešće postavljeno pitanje najvećeg broja članova Saveza za promjena i vjerujem da će se o tome tek razgovarati. Mladen ivanić neće sam donositi odluku o tome, već će razgovarati sa svima", rekao je Borenović.

Na pisanje medija da bi novi savjetnik Mladena Ivanića mogao biti Ognjen Tadić, Borenović je rekao da to nije tačno i da se na te spekulacije ne treba osvrtati.

"To su neistinite informacije. Ivanić će birati odgovorne ljude iz struke, koji će moći da odgovore izazovima i oni će biti vezani za sektore. Tek će biti govora o imenima, a sada je suviše rano da se o tome govori", smatra Borenović.

On dodaje da je "preseljenje" Mladena Ivanića, Ramiza Salkića i Josipa Jerkovića iz Palate predsjednika RS čin Dodikove frustracije.

"Dodik je ponizio 317.000 građana koji su glasali za Ivanića. Najmanji je problem gdje će Ivanić, Salkić i Jerković sjediti. Zapravo je jedino važna ružna poruka koju je Dodik poslao, pokazujući još jednom da je i kao političar i kao čovjek - malen", ističe Borenović.