Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije osam godina preduzeće je vrijedilo 750 miliona eura. Danas je procenjena tržišta vrijednost pala na 400 miliona. Rekorder po dugovanjima poreza u Federaciji BiH, koji definitivno zauzima zasluženo prvo mjesto na listi dužnika je Javno preduzeće Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, sa ukupnim dugom od gotovo 73 miliona eura. Da bi stvar bila jasnija dobro je i naglasiti da je na mjestu direktora Nedžad Osmanagić, član SDA stranke koji je u Željeznice detaširan upravo da bi se pravio dar mar u javnim preduzećima i da bi se kupio kajmak. Sudbina ovog nekadašnjeg džina služi kao upozorenje svim ostalim javnim preduzećima: maštajte i kradite manje, radite više!
Nedzad Osmanagic - podobna kadrovska politika SDA. Covjek koji je "zavrsio" Masinski fakultet u Mostaru, ali malo sutra... Doktorirao ODJEDNOM, cim se ukazala prilika za zauzimanjem direktorske fotelje. Diplomu doktora je naravno platio iz kase Zeljeznica FBiH. Sta reci?
Kad ce se vise stati u kraj kriminalu i pljacki zeljeznica... Ovo vise nema nikakvog smisla...
kad se stane u kraj kriminalu sda