Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa šta da radim kao student, kada SVAKI dan gledam korupciju, mito i mobing vlastitim očima, a taj isti što prima mito je predsjednik antikorupcionog tima na nivou univerziteta. eto nam naših "profesura", j.e.b.a.li vas oni, dok nam ne dođe švabo ili amer pa sve fino razjebe i kaže sada ćeš ovako stoko bosanska....
pa nama predsjednik skoro pa drzave lezi u zatvoru zbog korupcije i ovaj kaze studenti da nesto mijenjaju...smijesno
Slična situacija je bila i 1968. Studenti su izašli na ulicu, tražili prava, potukli se sa Narodnom Milicijom / tada je milicija prvi put stavila šlemove na glave- pozajmila ih od vojske/. I desilo se da tada izvanredno ćvrsti socijalistički birokratizam popusti. Naravno uz pomoć Tita. U bosni nemamo Tita, vi mladi ga tražite - napravite ga. Zlatko i njegova banda vam nikada n trebaju biti uzor. O drugima se i ne trudim pričati. Osnujte stranku ili se pridružite nekoj koja je prihvatljiva i onda je mijenjajte. Imate sada Demokratsku Frontu, nađite Marjanovića pa se sa njim kosultujte. Samo od kafića i kuknjav nema vajde - sami smo sebi sudbina.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Blago Bosni,neće im joj ništa biti bolje ni sa budućom vlasti,ipak će ovi studenti je predstavljat...
Slazem se s tobom, koliko puta cujem "I ja bi uzimao kad bi bio na vlasti". Ali medo ima jos godinu faksa i seli se u toplije krajeve :).
bosanska omladino vi ste se ufurali u tu ulogu nemocnih i jadnih i ako tako nastavite bicete i zaprave jadni
kakva država takvi i studenti.samo pasivno!!!!
ma jeli, vlast se uhljebila i ustoličila, a omladina neka se bori za nešto? o kojim pravima govorite? zaposlite omladinu a ne svoje nesposobne ali podobne polupismene rođake iz Brabonjišta... kako ste posijali gospodo takve cete i rezultate imati, mislite da će nam stranci vječno posuđivati pare sa visokim kamatama, došlo je vrijeme da se počnu vračati krediti, a uskoro ce tek da postane zanimljivo.. R.I.P. BiH
Nema smisla boriti se protiv vjetrenjača u ovom sistemu. Samo ići linijom manjeg otpora, bogati i utjecajni neka plaćaju ispite, a sirotinja neku uči.
Zasto da se borim za ovu drzavu? Zato sto 3 godine nisam imao zdravstveno osiguranje jer sam na fax primljen kao vanredan student? Zato sto 3 god nisam imao stipendiju iako dolazim iz 5clane porodice te imam prosjek ocjena 8.0? Zato sto idem na fakultet koji nije okrecen vec 5-6 godina (jedan od fakulteta u ze)? Zato sto idem na fax na koji profesori dolaze pijani i puse tokom predavanja a asistentice dolaze u suknjicama i bez imalo postovanja prolaze i pricaju s old school profesorima koji su i godinama a bgm i znanjem kilometrima iznad njih? Studenti se ne mogu boriti proriv svega toga. Ako ova drzava ne pokrene reformu ubrazovanja onda ni studenti nece uciniti nista za ovu "drzavu".
Kakvi crni studenti i kakva omladina... Da im je lose borili bi se za bolje...
Novinari ne ser.. e. Nemate pojma o temi i zato pst. Studenti nemaju nista od protesta, samo mogu izvuci deblji kraj...
Ja znam da cim zavrsim fax idem odavde.Je li treba da ovaj kratki zivot posvetim zemlji koja mi je uzela majku, pola djetinjstva? Ne vrijedi...Zavoljet cu ja i drugu zemlju i smatrat je "majkom", kad ne budem morala gledati ovaj jad...Boli me briga ako mislite da sam sebicna
OMLADINA U BIH JE IZGUBLJEN SLUČAJ, NEMA RADNIH NAVIKA, ČEKAJU SAMO NEKA OBEĆANJA I ŠTELE DA SE ZAPOSLE, A KADA SE ZAPOSLE NISU SPOSOBNI DA RADE JER SU ZAVRŠILI ŠKOLE KUPUJUĆI DIPLOME ITD. U OVOJ ZEMLJI JE DAVNO SVIJETLO UGAŠENO I MI ŽIVIOMO U MRAKU, SAMO ŠTO TO NEKI NEMOGU DA SHVATE!!! BIH NAŽALOST NEMA SVIJETLU BUDUĆNOST!!! ONAJ BROJ PAMETNIH I VIZIONARA SU DAVNO NAPUSTILI OVU ZEMLJU I ONI KOJI TO JOŠ NISU ČEKAJU PRILIKU DA TO URADE!!!
Nemam razloga da protestujem jer nemam za sta da protestujem. Meni licno je dobro. Idem na faks, poslije kafa onda svirka. Roditelji me finansiraju i kad zavrsim studij palim odavde da upisem neki konkretan studij. I mislim da se svi vode tom logikom dok ih roditelji finansiraju i pobunit ce se tek kad ih njihovi "otkinu od sise".
Draga gospodo, mozete jesti govna koliko god zelite i pravit se da su cevapi, ali ovde bez nasilja nema promijene.
Ma šta bolan da se bunim, šuti i trpi naravno, vi pi**ice koje furate gradjane na proteste tad bi se sakrili u mišije rupe Vi ste se snasli na polozajima i mozete da diskutujete o protestima, boli vas neka stvar i za mene i za druge studente, ja ako se zalim nikad ispita polozit necu osim ako se ne prebacim u Nigeriju na studij, ko se snadje nek kupi ispit ko ne neka uci i umire tako nam je.. Davno su nas ZLATNE KAŠIKE izdale, nije više narod budala da se diže na proteste, ratovalo se pa se ginulo i puna BiH RVI koje niko ni ne gleda niti pita imaju li danas ručak,zarad vas glupavih usidrenih stolica i babinih sinova, govna jedna, na cast vam islo sve ako je imate !!!!
Nurkovicu ne seri, kad god vam se prijavi veza na ispitima svi kazu daj dokaze, pa nistu studenti policajci da traze dokaze, neka mup inspektori, detektivi ko vec zaduzen za to radi svoj posao i studentima ce biti bolje. Sta je bilo sa onim profesorima sa tuzlanskom fakutleta kojima je dokazana korupcija...NISTA, sud ih oslobodio ili dobili neke smijesne uslovne kazne i opet studenti krivi.
Vecina studira da uzimaju novac od roditelja... i njima fino, a oni koji su dobri studenti su tako ne iskvareni i svemu se prilagodjavaju a to su vecinom ljudi van Sarajeva.
Ima li iko ovdje ko nije pasivan.