BiH
0

Blagdan Velike Gospe proslavljen i u Međugorju

FENA
Međugorje
Međugorje
U Svetište Kraljice mira Međugorje danas je u povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u narodu poznatog pod imenom Velika Gospa hodočastilo na hiljade vjernika iz raznih dijelova svijeta, a mnogi od njih i pješice iz udaljenih mjesta Hrvatske i BiH.

Centralno misno slavlje predvodio je međugorski župnik fra Petar Vlašić. U nadahnutoj propovijedi, fra Petar je kazao kako se "danas radujemo i častimo našu nebesku Majku uznesenu na nebo i dušom i tijelom".

"Naše hrvatske, kršćanske, hercegovačke majke su majke žrtve koje se nisu bojale života nego su herojski odgojile svoju djecu. Imale su dušu, ljubav prema Bogu i Crkvi. Nažalost, danas imamo majke koje ne mare za svoju djecu, koje se ne ponašaju kao prave majke. Danas se divimo brojnim sportašima, pjevačima i veselimo se njihovim uspjesima. Međutim, ne reagiramo na one koji ne žive po zakonu Majke Marije. U apsurdu današnjeg vremena mi se udaljavamo od molitve i Boga, koje su temelj našega života. Bez molitve i žrtve nema života nama kršćanima. Zato, braćo i sestre, počnimo moliti i slušati našu Majku koja nas voli i ljubi i poziva na molitvu i djela ljubavi, praštanja i milosrđa", kazao je u propovijedi fra Petar Vlašić.