Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa glupani trebaju vratiti pisaće mašine i nikad ne bi bilo nikakvih problema doneseš dvije normalne slike i pasoš gotov za 3 dana danas sa ovim idiotskim kompjuterima ništa ne ide kako treba kad te uslikaju bude crno-bijela iskrivljena glava isto ko u 19. vijeku smješni ste i treba vam se smijati u oči hahahahahahhahahahahhaha
A vala u ovoj državi nas ništa ne može iznenaditi !! Al haj tu je Džeko da se ponosimo bar njime kad nemam čim drugo !! DIJAMANTUUU NAŠŠŠŠŠ !!!
eto ad čekaj u redu i psuj sistem. druga stvar, kada imaš važeću vizu u tarom pasosu koji je istekao, a posjeduješ novi pasoš, nosiš obadva sa sobom. S važećim putuješ, a nosiš stari da pokažeš vizu. Pasoš koji sam vadio u januaru je bio važeči još godinu dana, ali sam pratio medije i raznorazna obećanja, jer je prvi put bilo u opticaju da se od juna može ići, pa je prolongirano za decembar. I da, najbolje je bilo vaditi pasoše u zimu, jer je dijaspora u dijaspori, a naš narod čeka sezonu godišnjih da se stoji u redu, i drobi kako ništa ne valja i ne funkcioniše.
CIPSOVA izvinjenja i objašnjjena su NEBULOZNA. Niko normalan ne vrši bilo kakve preinake na aktivnom sistemu u radno vrijeme. Postoji i vanradno vrijeme, subote, nedjelje. Ovdje se sve jednostavno svodi na to da niko ne snosi nikakvu ODGOVORNOST za bilo šta. Građane niko ne uvažava ni 0,1%. To što se neko zaputi iz Hadžića da preda dokumente, pa sistem ne radi ili je usporen, briga bilo koga. Zašto se u Sarajevu vrši predaja dokumenata SAMO NA JEDNOM MJESTU. Dobro ste pročitali,, svi stanovnici kantona, uključujući Ilijaš, Vogošću, Hadžiće i sve gradske opštine se SLIVAJU za predaju i prijem dokumenata za posoše na onoj jadnoj MUP-ovoj lokaicji, preko puta kasarne. Istina ima 6 šaltera ali je to PREMALO. Zato su gužve u Sarajevu ali i zbog toga što CIPSOVA aplikacija sad radi-sad ne radi. Ovome se MORA STATI U KRAJ. Sarajevo mora imati barem 5-6 lokacija za predaju dokumenata. Opravdanje da su krivi građani što u većem broju dolaze su netačne.
Pa eto, sada si se nasao zajedno sa takvim sto misle kao i ti pa sa njima rjesaji probleme..Bilo je vremena i mogao si izvaditi pasos kao i ja, i da ti je toliko stalo da ga imas nebi sigurno cekao zadnji cas..isto kao da ne zivis u ovoj drzavi i da neznas kako stvari funkcionisu..drzava je onakva kakvu smo je zasluzili, na kraju krajeva, mi smo birali ovu vlast.
Sto bi vadio pasos u januaru 2010. kad sam imao vazeci pasos i u njemu vazecu vizu??? Sad mi treba i hocu da ga dobijem kao normalan covjek a ne da stojim satima u redu!
ma ne treba nas nigdje pustiti stoka sitnog zuba
Ja sam svoj pasoš izvadio na vrijeme, u januaru 2010 godine, čekao 5 minuta da dođem na red, podigao ga za 2-3 minuta. Sve skupa sam čekao 10 minuta. Procedura je trajala 14 dana. A inace naš je mentalitet da vadimo sve u zadnji čas, svi čekamo 5 do 12. E kad ne vodimo računa na vrijeme, valja nam čekati po redovma. A što sistem ne valja, pa sve \"experti\" (raznorazni članovi porodica na vlasti - čast izuzetcima) učestvuju u izradi sistema, i to ne samo tog. Primjer, zašto CIPS nije radio nekoliko dana prošle godine? Udario grom u repetitor na Trebeviću a sistem nije bio uzemljen. Pa zar nije osnovno pravilo uzemljiti nešto. Pa to i električar pripravnik zna.
bgm bezveze pisete...pa sta ako je mali problem naisao, pa nije ne znam ja sta. Pisete o tome kao da je glavna vijest, Ima vecih problema od toga. Jos dobili vize i jos se zalite, gluposti
budale vade biometrijski....a za pola godine stize jos skuplji ..triometrijski..e moj narode.
Ona plava mala sto je pod o jadni mi Nema ona pojma sta govori, neka plati 200 km i neka mi dodje u posjetu. Rado cu je primiti u moju posteju, gospodjo koja puno putuje pa joj trebaju novi pasosi :) Startajte bojkot, gdje trazite da za 40 km, koliko kosta obicni zahtjev, da se uradi za 48 sati. jer ako treba 30 dana, onda ima previse kafe u zalihama :) Dragi moj narod, samo vi putuje i vidite svijet, pa kad se vratite i vidite kako se zabusava kod nas, sve vam bude jasno ko dan. Jeli iko zna kakva je situacija u RS? Da li je vecina od ovih pola miliona pasosa izdata u manjem entitetu? Mozda bi svi trebali izdavati dokumente tamo, da malo rasteretimo nase sluzbenike :)
\"Na harj i na dobro...\" ??? Jel\' ocat\' Boze, pomozi nam! U sta se pretvara najcitaniji portal?!
Moze li iko objasniti zasto se izrada ceka 30 dana, a npr u toku ove sedmice imali totalni pad sistema i do 14.30h, do koliko sam ja cekala 27.01. primili 23 zahtjeva. Kolika je to opterecenost da se izrada ceka 30 a ultra brza izrada 48 h po ultra cijeni 200 KM. Sve sami lopoviiiiiii hoce pare obicnim ljudima da izvuku na bilo koji nacin, u ovom slucaju podmuklo i nisko. Pa bolje sam se osjecala kada sam cekala na vizu, imas zakazan termin, doneses dokumente i fino dodjes po pasos za 10 dana...Smijesna nam drzava i svi sistemi u njoj. A najzalosnije da obicni sluzbenik na salteru ne zna objasnit-reci sto mu kopjuter nece da radi.... Obicni narod ispasta. Proradi 5 minuta jedan kompjuter pa ti onda fotoaparat ne radi punih sat . ZALOSNO, JADNO, JADNI MI KAD NAM OVAKO INSTALIRAJU SISTEME
cas glup clanak, cas jos gluplji clanak, ovo pozitavac negativac je lose skroz
Svašta. Pa danas je parni datum, red je na Dodika da bude negativac dana, a Čović je bio jučer i sutra će. Kakvi crni pasođi, nešto ste poremetili?!
tako je kad se preko štele dobija tender