Negativa(c) dana
0

Biometrijski pasoš čas možete izvaditi, čas ne možete

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Već nekoliko dana građani Bosne i Hercegovine nisu mogli normalno stati u red i izvaditi pasoš, jer sistem za izdavanje ličnih dokumenata u proteklih nekoliko dana nije funkcionirao u punom kapacitetu.

Iz IDDEEA-e su naveli da je razlog za usporeni rad sistema instalacija aplikacija za dostavu podataka iz diplomatsko konzularne mreže koju vrši isporučilac sistema. Problemi će trajati još u subotu, a u IDDEEA-i očekuju uspostavu normalnog rada u ponedjeljak.

Privremeni zastoj u radu sistema za izdavanje ličnih dokumenata I taman kada su nam ukinuli vize, u nadležnoj instituciji odlučili su instalirati dodatne aplikacije. Sigurni smo da je takav postupak neophodan, ali je i sigurno da građani ponovo moraju trpiti.

Izdavanje biometrijskih pasoša prate problemi od samog početka procesa i taman kad se IDDEEA pohvalila sa pola miliona odštampanih pasoša eto novih problema. Kao da građanima nije dovoljno stajanje u redovima i čekanje na pasoš do isteka zakonskog roka za izdavanje pasoša od mjesec dana. Na hajr i na dobro kad dođe ljeto.