Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pod hitno 1 predsjednik jedne BH države nije BH predsjedništvo šesnesterac pa da prave gužvu
Odbacite glupost da su stanovnici BIH bilo sta drugo osim Bosanci (i Hercegovci), to sto neko gleda u nebo na ovaj ili onaj nacin je potpuno nebitno.
baroso je mason
REFORME! 1) za pocetak, vazno je stvoriti povjernje medju narodima i u tom kontekstu trebalo bi odmah pristupiti uvodjenju zakona o kaznjavanju negiranja Genocida u Srebrenici,minimalnom pocetnom kaznom od tri godine zatvora plus novcana kazna 2) Stvaranje jednog Fudbalskog Saveza BiH sa jednim predsjednikom kako je normalno i kako je praksa u ostatku normalnog svijeta i civilizovanih zemalja 3) Uvodjenje jednog Predsjednika predsjednistva BiH po uzoru na ostale normalne civilizovane zemlje Kome se ovo ne svidja,on moze slobodno ici gdje je bolje i gdje to tako ima \"tri predsjednika \" drzave i ostaloga. Ovo je prijeko potrebno da Bosna krene naprijed!Treba odlucno reci,svima koji ne vole Bosnu i ne priznaju je kao drzavu,da u njoj onda nemaju sta da traze!Bosna je drzava BOSNJAKA,HRVATA ,SRBA I BOSANACA-UVESTI OBAVEZNO NACIONALNU KATEGORIJU \"BOSANAC\" ZA SVE KOJI ZELE DA SE TAKO IZJASNE!
-Kako necrknes Radmanovicu.
A ja neznam sto vi sami sebi otezavate situaciju. Stvarno ne znam.
Znaci najlaksi i najbezbolniji put za sve gradjane BiH je put ka EU. A ove seperatisticke teznje, otezavanja pa i moguci rat da bi se otrglo parce BiH i pripojilo nekoj od matica, bilo bi previse muke za bilo koju stranu i koje bi na kraju i koristi i imali od toga. Kad nam je zapecatito da je BiH nedjeljiva. Nijedna matica to nebi podrzavala riskirajuci potencijalne sankcije/bombardovanja itd zbog nekoliko pishljive teritorije i tone izbjeglica.
Tako da od pojedinacnih psovki i bljuvotina i onom paranojom koju vam zele namjestiti vasi politicari da bi vas lakse huskali protv nas nema nista. Mozes mirno spavati sto se toga tice. Nama je fokus BiH. A i vi ste resorsi ove drzave kao i mi.
I kad mi to uradili valjalo bi opet zivjeti izmedju Srbije i Hrvatske, tako da vi o tome nemate sta brinuti. To nama nije cilj. Nama je cilj da se vi vise integrisete sa nama i da gradimo, obnavljamo ovu nasu zajednicku drzavu.
Sto bi mi s tim sebi pravili probleme za u buducnost. Da mi sad postanemo ko i Milosevic? Pa da nas onda handri EU, SAD, Hrvatska i Srbija. To su neosnovane tvrdnje i neciji snovi.
Bosnjacima je prioritet da se ova drzava izgradi jer mi nemamo druge drzave t.j. matice. A sad BiH bi bila pusta da samo Bosnjaci u njoj zive a nebi bilo posteno ni prema Hrvatima ni prema Srbima da ih mi istjeramo iz Bosne jer to je i njihova drzava. Kao sto sam rekao nasi prioriteti su da se jaca i gradi ova ratom zgazena drzava. A Srbima i Hrvatima je prioritet rusiti ovu drzavu da bi mogli otrgnuti nesto povrsine i pripojiti svojim maticama. Bar je tako do sad bilo. A normalno da bi i Hrvati i Srbi kad bi i otgrli (i koliko bi uspjeli otrgnuti od BiH) i pripojili u svoje matice, postali bi tamo samo ne-pitani igraci. Tek bi onda bili majorizovani od svojih maticara. Nama je prioritet drzava da imamo negdje zivjeti a sad sto mi moramo sa vama zivjeti to je sekundarno u odnosu imanje sopstvene drzave, posto si ti naveo da bi mi vas sve htjeli istjerati. Do toga nama nije ni stalo. Znas li ti sta znaci istjerati 1,5 miliona ljudi.
Gradjani BiH-e cekaju vec godinama na gradjansku i demokratsku drzavu a ne troglavu serrbsku mahhnitu banndu klepptomana i fassista...!!!
Dosta vise diktature i blokade ideologa vellikosrbizma...!!! D E M O K R A C I J A...!!!
* diametralno
zašto fašistička...teorija??? Kakav SANU kakve nebuloze...kakva šačica majke ti... ja sam iskreno postavio pitanje a ako je SANU i teorija zavjere tvoj odgovor...brate...skuliraj a Srbi navijaju za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku, banjalučani za Borac, Sarajlije za Sarajevo...šta je čudno...to je fakat koji se ne može popraviti i pri stvaranju zajedničke države, BiH, to se isto tako znalo. Niko se nije predstavio kao Inuit pa postao Srbin ili Hrvat preko noći jbte... niko nema petlju u BiH, Srbi i Hrvati da priznaju da im je bolja BiH i od Srbije i od Hrvatske koje bi nas pojele za dan, a Bošnjaci nemaju petlju da priznaju da bi im bilo bolje bez Srba i Hrvata, na nacionalno čistoj teritoriji...:) ironično ali sva tri naroda zastupaju, bar njihovo vođstvo i plebiscitarna većina, dimaetralno suprotne stavove...ja to tako kontam...i šta, ne volim nešto reprezentaciju BiH ali gotivim onog Spahića i Pjanića...gotivni su igrači...nije sve crno i bijelo u BiH...tačnije, ništa nije