Školuje se još 18 kontrolora
3
BiH preuzima vazdušnu kontrolu krajem godine
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH preuzima vazdušnu kontrolu krajem godine Da ali koje to godine - 2055 ili?
Sve dok SIPA ne uleti u BHDCA i ne pohapsi KORUMPIRANE LOPOVE I PRODANE DUŠE nema nama kontrole našeg neba. Zna se dobro zbog čega još uvijek nije preuzeta kontrola neba. Zna se dobro zašto su Srbi i Hrvati "pobjedlili" na tenderu... Zna se dobro što kontrola nije uspostavljena davne 1999.... Zna se. zna se...
@hus Smrdi su nebeski narod, njima ne trebaju avioni? :) Ali zato eto vidim da se tvoji Bosnjaci skolovali u Beogradu da bi upravljali svojim nebom. Vidis pljujes po smrdima, a zahvaljujuci njima ce da kontrolises svoje nebo.
Jeste smijesni, pa te pare uopste ne idu u drzavni budzet, jer je to agencija, a ne drzavna firma. Oni pare primaju od preleta drzave i te pare preuzima EUROCONTROL koji onda uplacuje doprinose, opremu nabavlja, skoluje kadrove itd. Drzava od ovoga apsolutno nema nista.
Dok je Marinko Simunovic u upravi nikada BiH nece kontrolisati svoje nebo. Covjek za pare radi sve, nebitno ko ga placa, samo ga plati i dobio si kocnicara
ko li je od prodanih BOSNJI dozvolio Dzordzeku kancelariju,da smrdi Bosnjacko BiH vazdusni prostor u Bosnjackoj BiH!?
samo se šalimo. ovo je jedno 10 godina da je krajem godine preuzimanje. čuj baš se našli reći u januaru krajem godine, eto da ih niko ništa ne pita cijelu godinu. jer zna se krajem godine. i neka pare idu na bolje mjesto ako nismo u stanju kupiti opremu i iškolovati kadar. ili možda taj kadar preko štela kome su ta mjesta zapikana nikako da se obuči i savlada osnove ovog posla pa se čeka dok se nepropamete.
15 mil € nije tacno! Suma je ca 25 mil € Ovo je vic! 17 godina je trebalo da se uspostavi kontrola na BH-nebu?!Samo budala vjeruje ovim osobama. Vlada R BiH je 93 kupila radar-sistem za kontrolu neba, u USA.Uplatila je 1 mil USD in advance(vrijednost ca. 7 mil USD)Ugovor i pare propala zato sto su politicari (=mafija)bili potplaceni od SRB i HR da odugovlace preuzimanje BH-neba.Strucni kadar je postojao a i postoji. A sad da racunamo 17 god x 25 mil= 425€./.dugorocne investicije(radarsistem ca 6,5 mil €, zgrada ca. 2 mil €, inventar 2 mil €) ca 11 mil= 414 mil./.kratkorocne investicije(godisnje 0,5 mil €) ca 9 mil= 405 mil €./. tekuci troskovi (plate, olovke, kalendari, case, voda, struja, ... godisnje, prosjecna bruto-plata 1000€ za 40 radnika = 1 mil €) x 17 god = 17 mil € = 388 mil € BiH je za 17 godina izgubila 388 mil € = 759 mil KM !!! Politicari su od ovog kolaca dobili minimum 250 mil KM a gradani go...Ko je ovdje budala?!
Od tog dana svako ljeto ce nam jedna lasta ciniti proljece!
MAKNITE CHEMTRAILS-e IZNAD NAŠIH GLAVA !!!!!!
Hjoj kad te gore na nebesima ufati kontrola bez karte pa kaze, izlazi napolje...
Joj kad ga Đorđe surdukne u Igman :)
ovo govore vec 5 godina da preuzimaju kontrolu :)
A gdje su borbeni avioni ?!
Smrdi su nebeski narod, njima ne trebaju avioni, oni lete na krilatim konjima kao nekad Kraljević Marko..