Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahahaha...i Albanija ispred nas...ovo vise nije ni bruka...sto ne urade kakav izvjestaj o voznom parku ministara...pa bili bi u top 5 garant...
Pa i jesmo najveci neradnici, to je ocigledno. Da je kakav izvjestaj o ispijanju kafa tu bi bili prvi garantujeM!
HARD WORK PAYS OFF
Ne vjerujte svemu što je napisano.
Zlatko - evo ti rezultat tvoga i \"rada\" tvojih pulena. Sram vas bilo!
GDP je vrijednost svih finalnih roba i usluga proizvedenih u nekoj zemlji tijekom odredjenog perioda...
a to ko Bosna nekad bila u sredini ili cak pri vrhu ove ljestvice? uvijek smo mi bili tu, gledano u eropskom kontekstu, samo smo za vrijeme socijalizma, dok je istočna Evropa stagnirala, bili uporedivi sa npr. Poljskom, Ceskom, Madjarskom, Rumuni i Bugari su nam tad gledali u ledja, ali spiskali smo to sve u ratu, a sad nam se nikako ne da na noge stati. Inace za turskog vakta Albanija i Bosna su bile podjednako nerazvijene, a obe su bile na periferiji carstva, za vrijeme A-U, BiH je bila uvjerljivo najnerazvijenija pokrajina, za vrijeme kraljevine YU opet smo bili zadnji u selu, za vrijeme SFRJ bili smo s Makedoncima i Crnogorcima, a iza Slovenije, Hrvatske i Srbije. Dakle, tu smo, gdje smo oduvijek bili:-)
zanima me samo koliko vas što komentarišete uopšte zna šta je GDP??(Wikipediju ne računamo)...Koliko vas je ekonomske struke,visokog obrazovanja,a i od tih je pitanje koliko ko zna... Pričate o nečem o čemu znate vrlo malo ili nimalo...U BiH je zbog sive ekonomije jako teško utvrdit realne ekon. indikatore,prosječne neto plate,CPI index,ILO stopa,GDP/C itd...nemojte molim vas tušit o nečemu o čem znate nešto malo s dnevnika.Otiđite malo na stranicu agencije za statistiku pa ćete se začudit šta sve ima....kakvih izraza itd..:D Zbog tog nam i propada ekonomija što nam državu vode uhljupi ko ovi po forumu što blage veze nemaju ni o čem.
UGROZAVANJA NACIONALNIH INTERESA JESTE PROBLEM ! SVE JE PROBLEM U J E B E N O J BIH !
Nece niko da se pozabavi onim pravim problemima kao sto je ovaj, ali zato svi hoce da se bave izmisljenim problemima kao sto je zastita vitalnih nacionalnih interesa.
NEMAMO MI NISTA. BIH TREBA UNISTITI KAO I JUGOSLAVIJU.
Jesu ovi uzeli kao bazu popis iz \'91? U svakom slucaju, hvala politicarima i medjunarodnoj zajednici za njihov odlucujuci doprinos ovom izvrsnom rezultatu.
e al zato mi imamo zasticenje vitalne nacionalne interese
Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuca Maksovih mesara U Capljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila Sjajna zvijezdo iznad Metkovica, pozdravi nam Antu Pavelica.
Misleci kakve rijeci je Alija govorio o ocekujucem posljeratnom bogatstvu bosnjaka u BiH, ja razumjem da svkom normalnom covjeku se sve u stomaku prevrne kad skonta kakav degenerik je upravljao 35% stanovnistva Bosne i Hercegovine preko 20 godina.
Mene cudi da smo uopste na listi. Za nas treba napraviti neku drugu ligu pa da se takmicimo s Palestinom, Somalijom, Irakom, Afganistanom, Peru, Ekvatorijalnom Gvinejom itd... to je nasa liga!
Da svi samo radimo koliko \"se:remo\" po forumima, kafama, festama bili bi Kalifornija. Ali ne moze bolan tupi Bosnjo bez kafice i traca. Hebi ga, tak\'i smo.