Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OJ MUJO; MUJANE; OJ MUUUUJO;; MU YO KMICO:::ove se teme jos nisam dotakao, kako je nastalo ime mujo, jer to ime ne postoji nigdje u islamu? dakle ime ima krscansko porijeklo? kod nas krscana starosjetitelja u bosni posoji ime MIJO, iako je malo rijedje ime ipak ga ima...posto turci odnosno islamizirani hrvati i srbi nisu mogli ostaviti ista imena i htjeli su se razlikovati od svojih predaka oni su izmjenjali sva krscanska imena i prezimena pa zato bi se moglo reci da nema niti jednog muslimanskog prezimena koje datira iz vremena prave bosanske drzave! MUJO - JE ZAPRAVO NEKADA BIO MIJO KOJI JE PRIMIO ISLAM! HANA JE BIL ANA; ALDIJANA JE BILA DIJANA, GAVRAN JE BILO HRVATSKO I SRPSKO PREZIME A DANAS PREZIME GAVRANKAPETANOVIC JE MUSLIMANSKO PREZIME; ILI HADZI HAFIZ BEGOVIC NIKADA NIJE BILO HRVATSKO ILI SRPSKO PREZIME; ILI SILAJDZIC ILI FILIPOVIC SU PRAVA HRVATSKA PREZIMENA KAO NPR: FILIP JE PRAVO KRSCANSKO IME ODNOSNO IME HRVATA I SRBA IZ BOSNE KOJE JE POSTALO PREZIME! NARAVNO SVUGDJE POSTOJI IZUZETAKA MOJE SE PREZIME SPOMINJE U 13 STOLJECU, A VASE! ZICARU, MI I SRBI SMO SE UVIJEK MOGLI DOGOVORITI PO PITANJU BOSNE; SAMO NAS ZEZATE VI KAO NUS POJAVA JEDNE KULTURE!
pa ne mogu vjerovati,mi nismo protjerali srbe nego su sami otisli moje komsije su jo u martu 92 spavali po selima oko Sarajeva a po danu kao dodzu u stanove.Otisli su jer su mislili da ce nas pobiti za sedam dana i onda ce polako usetati u grad, ; malo su se zajebali;;; a srbi su strpali sve nesrbe u po bosni u logore i prisvojili sve sto je njihovo.
muslimanski uljezu na hriscanskoj zemlji ostavi se nasi hriscanski problema nego fino put pod noge pa svojoj braci u islamske zemlje putuj
Templar šta ste bolan vi katolici bosanski branili,ideš bolan više na živce svima kad znamo da ste svojim ženskim življem placali pravoslavcima da vas brane,a ti pravoslavac iz BN hoceš da se udružite pa znaš bolan da su vas katolici izdali 94 god.pa opet ce oni su kukavice.
Ja ne vidim nista netacno sto je Dodik izjavio. Hriscana u Sarajevu skoro pa i nema a Sarajevo treba da prestavlja glavni grad neke takozvane multietnicke BIH. Doce strasna vremena za muslimane u Evropi i udruzene snage pravoslavaca, katolika i protestanat ce totalno da proteraju genocidnu religiju islam iz nase lepe bele hriscanske Evrope.
Onda kad me pocme rokati nostalgija za BOSNOM ..samim pogledom na ovu KRMECU facu izgubim svaki novi pokusaj nostalgiranja za nekih mjesec dana i sljedeci dan sam pun energije za novi radni dan!ja se vama stvarno divim vama koji mozete gledati na tv ovog supka u ljudskom obliku ovo je ociti primjer jednog organa koji sluzi samo da obavi zadnji ispracaj otpadnih tvari iz nasega organizma .upravo mene posjeca na taj analni otvor u koji se vole guziti oni sto su ih podrzavali citavi vrijeme rat kao sto ih podrzavaju i dan danas. oni sto su svu tehniku prisvojili od egipcana i servirali ih kao svoju ..ti grci...nesto mi se oni najvise gade poslije ovih nasih ustasa i cetnka ...opet BOZIDAR jase ...TEMPLAR SEDLA I TIMARI KONJE ZA NOVO KONJUSARENJE ...ETO MI PRODALI VJERU ..PA VJERA JE PRIVATNA STVAR. MOZES MJENJATI KAO I GACE.JEDAN DAN MUSLMAN DRUGI ZIDOV TRECI HINDUS A CETVRTI BUDIST!!Ali kad prodas svoju do jucerasnju naciju kao sto uradise katolici i pravoslavci u BiH E TO JE SLUCAJ ZA RAZMATRANJE .!!Pa bolan bio do juce ti je dedo bio bosanac a ti danas hrvat..po kojem kriteriju???mozes ti srati lagati ali kome??? .kome ???ma budi ti sta hoces ali tu rijec fasiz- am nemoj bola nam prisivati ..pa nismo mi pravili JASENOVCE I SRBERENICE.. NEGO NEKI DRUGI NARODI!!!!ono sto ti meni zelio dabogda tebi i tvojoj djeci se eto desilo ..znate moje komsije!!oupamtite ,oni sto ne vole svoju djecu oni ti isti svako malo ubijaju svoje komsije i samim tim cinom se zaduzuju kod svoje djece!!!!neko mora VRACATI DUGOVE!!
1862 god. kada Hrvatska šalje u Bosnu Klementa Božica započinje hrvatstvo na tlu današnje BiH.
akobogda bice sarajevo ko istanbul...a turska ce bosni valjati kad tad..to je sigurno...pa samo lagano...a vala i nek se otcijepe ako hoce....pa ce biti izolovani od sviih pogotovo onaj dio zapadno od brckog bio bi odvojen skroz...na ove prijetnje samo naivni nasijedaju..jer su se opekli u proslom ratu, za koju su svi smatrali da je nemoguce da se desi..a oni malu upuceniji su znali da se mora desiti...
e pa nebi ja mogo rec da u TREBINJU mozes rec jasno i glasno da si Musliman kad pored tebe stoji omladina sa crnim majcama i slikom \"HEROJ\" ! To moj Dodiku ces jos dobro potrajati. Mislim da nije bas najbolje u Sarajevo za srbe al ipak mislim da je malo bolje nego u RS !
ne kontam što se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec \"palite\" i ložite na ove dodikove izjave, smiješni ste više :) kao da nemate pametnijeg posla pa komentarišete svaku bljuvotinu koju ovaj portal objavi...
i ti si jedan od onih koji zive u zabludi...fasistu islamisticki postoje samo dvije opcije a to su raspad bosne i hercegovine ili stvaranje cetiri entiteta...tebi kao muslimanu fasisti i odgovara da je netko pod tvojom vlascu! a vidim ti si dobro iskoristio fasisticka sijela da se educiras ili je ta sijela netko iskoristio da na tebe instalira novi operativni sustav fasizma, sa ciljem nasilnog zivota! ako ne zelis da ti se zemlja raspadne onda moras prihvatiti entitete! da vise rata nece biti vjerovali ste i u jugoslaviji kada je alija predao cjelokupno nauoruzanje JNA! vidim da te boli istina i da nisi u stanju raspravljati na jednoj intelektualnoj razini jer je na tebe instaliran postojanja bosne pod svaku cijenu! ALI SI ZABORAVIO DA BOSNU CINE NARODI A NE GRADJANI, I DA DVA OD TRI NARODA NE ZELE ZIVJETI SA TAKVIMA KAO TI U ISTOJ DRZAVI.. ZASTO BI JA NAPUSTAO BOSNU I HERCEGOVINU KADA JE MOJ NAROD U NJOJ STAROSJEDILACKI...TI NAPUSTI BOSNU, VI STE JE PRODALI TURCIMA I NASILNO STE ISLAMIZIRANI! VI STE TI KOJI NE ZASLUZUJU BOSNU I HERCEGOVINU! HRVATI SU U GRADJANSKOM RATU BRANILI SVOJA PODRUCIJA DA IH VI NEBI SLUCAJNO POBILI! PROBLEM BOSNE I HERCEGOVINE TRAZI U SVOJOJ IDEOLOGIJI A NE U MOJIM STAVOVIMA...EUROPA JE SIMBOL DEMOKRACIJE I POSTIVANJA MISLJENJA I STAVOVA DRUGIH LJUDI; I NIKADA VISE BOSNA NECE BITI ISLAMSKA ZEMLJA GDJE BI SE KRSILA LJUDSKA PRAVA NA NEZAKONIT NACIN! AKO SE TEBI NE SVIDJA MOJE MISLJENJE IILI STAVOVI HRVATSKOG I SRPSKOG NARODA I AKO ZELIS DA TVOJA RIJEC BUDE ODLUCUJUCA A NE RIJEC POSTIGNUTA KONSENZUSOM ONDA SE ODSELI U TURSKU ILI OSTALE BLISKOISTOCNE ZEMLJE I UZIVAJ SA SVOJIM PRECIMA JER KAO TAKAV NA EUROPSKOM TLU NEMAS MJESTA JER SE NEZNAS PONASATI KAO CIVILIZIRAN COVJEK JER TVOJA KULTURA JOS NIJE POSTALA CIVILIZACIJA! TVOJA KULTURA JE U SVETOM RATU PROTIV KRSCANA OD KOJIH SU I NASTALI; A EUROPSKA KULTURA JE PRIJE TISUCLJECA BILA U TAKVIM RATOVIMA! PROBUDI SE I SHVATITI CES DA TEBI I TVOJIM ISTOMISLJENICIMA FALI OKO TISUCU GODINA DA DOSTIGNETE POSTIVANJE DRUGOG COVJEKA I NJEGOVOG MISLJENJA!
Onaj ko zeli rat, dabogda mu u kuci bio, a tebi ce biti rat, vjeruj mi. Pticji mozgu, iskoristi internet da se edukujes, a ne da djelis ono sto nije tvoje i da siris mrznju. Ako ti je stalo do Hrvatske, Srbije ili Turske, a ti izvoli. Obuj opet opanke koje si 91 izuo i izvoli na put. Bosnu i Hercegovinu nece nikada vise djeliti spodobe kao sto si ti.
necu ponavljati ono sto sam komentirao na drugim vijestima, i ako ste citali poznat vam je moj stav o bosni i hercegovini! ono sto je galvni problem muslimana jeste sto ne znaju kojim putem bi krenuli da zadrze ovaj geografski prostor..prvo su se zvali muslimanima od poturcavanja pa do 1996...i sa tom politikom su dalje isli, i kada su vidjeli da ih nitko ne j... i da se vecina muslimana ne zeli zvati bosnjacima, onda su poceli stvarati nekakav izmisljeni naziv bosancima i hercegovcima, kao da se prisilno zeli strpati hrvata ili srbina pod taj naziv, a svi dobro znamo da je to neuspjesno i krajnje glupo! ja vama predlazem da se prvo dogovorite kako cete se zavati pa da to objavite sivjetu i da svijet moze znati o cemu se radi! u bosi i hercegovini trenutacno ne postoji niti jedan grad koji bi mogao biti primjer suzivota sva tri naroda...to nije niti sarajevo, niti mostar, niti banjaluka...a da manje gradove pogotovo ne nabrajam! ako netko zna mjesto u bosni i hercegovini u kojem ova tri naroda zajedno zive kao da se nista nije desilo neka mi netko kaze i ja cu se odmah tamo odseliti! ovakva bosna postoji prisilno, ovakva bosna je na stetu hrvata kao manje brojnog naroda...ovakva bosna je zaustavila sukobe ali nije rijesila stvarne uzroke sukoba a to su nemogucnost suzivota? narodi na ovim prostorima nisu crkveni vjencani sa nemogucnoscu razvoda braka, nego su gradjanski vjencani onim usranim daytonskim sporazumom! istina je da su se narodi u bih referendumom izjasnili zele li bosnu i hercegovinu izdvojenu iz jugoslavije, ali je manjak tog referenduma bio sto nije postavljeno pitanje zelimo li bosnu i hercegovinu kao cjelovitu ili podjeljenu drzavu! i to je ono sa cime danas masu kojekavi sdp-ovci muslimanske komunjare, i kojekakve ultra muslimanske stranke kao sto su stranka za bih, sda itd.! ajmo opet napraviti referendum pa cemo vidjeti tko je za sto pa cemo onda govoriti o cjelovitoj bosni i hercegovini bez entietea? u tom slucaju bi se desilo ono sto ja prizeljkujem da hrvati i srbi preglasaju muslimane i njihovu pomoc od medjunarodnih snaga? budimo racionalni i recimo da je u bosni i hercegovini postojao suzivot samo do doba turske okupacije, a od tada je unesena vjekovna mrznja na ovim prostorima, zasnovana na maltretiranju srba i hrvata od strane muslimana! oni koji kazu da je postojao suzivot su lazovi i pokvarenjaci koji ne zele priznati stvarnost i koja je rezultat proslosti! jedini nacin rjesavanja balkanskog pitanja jeste disolucija bosne i hercegovine ili stvaranje entiteta u njoj! ja ovo govorim ne zbog toga sto je to interes moga naroda i moj stav prema ovoj drzavi, nego govorim zbog toga sto vise od svega mrzim rat do kojega ce sigurno doci odrzi li se ovakvo stanje! nece visoki predstavnik vjecno biit u bosni..niti ce se oruzje koje se drzi po kucama ikada vratiti! AKO ITKO NE ZELI RAT SHVATITI CE DA JE OVO JEDINO PRAVEDNO RJESENJE ZA BOSNU I HERCEGOVINU!
Kada bi se Bosna i Hercegovina preimenovala u, recimo, Republika Bosnjaka, Hrvata i Srba, onda bi ove dvije posljednje grupe mozda i razmislile o zajednockom zivotu i zalaganju u izgradnji te drzave... inace, zasto graditi drzavu koja vec svojim imenom upucuje na samo jedan narod koji je bez prava uzurpirao taj naziv. A to sto su Vizantijci ovaj dio balkana nazivali Horion Bosona, i sto je svapski kralj Barbarosa proglasio Savu Nemanjica za hercega i sto je ovaj dobio zemlju na upravljanje, koja je dobila ime hercegovina, to nema nikakve veze sa ovom danasnjom komediom od sistema. Jeste li vi uopste razmisljali da cak ni ime ove drzave ne dolazi iz \"naseg\" jezika?
Da, ti si pravi primjer jednog glupog vehabije. Okreni se sufizmu, bolje bi ti bilo. Pun si zla, mrznje i uvrijeda:-)))) To je odlika vehabija, mrzite sve sto nije po vasem, a niste ni svjesni da vas je Evropa i Amerika stvorila. Islama je bilo i prije vas vehabija, a bit ce i poslije vas. To ti je isto takko sa meni dragom BiH. Ti mene kao sehidsko djete zoves kujom, to je tvoja odlika. Samo izvoli dalje, Bosna je imala i drugih neprijatelja pa je opstala. To sto sam protiv serijata u BiH je normalno jer to nema sanse u Evropi. Pa ni u Turskoj toga nema, tamo gdje ti sjede tvoji duhovni ucitelji. A sada se nastavi i dalje brukati pod raznim imenima, a ja odoh odspavati san pravednika bez mrznje i zla. To je tvoje iskusenje