Nebojša Radmanović
0
"BiH glasa kao i EU"
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tema nisu ustavne promjene, nego neprestano gadjenje BIH Srbima koje uporno rade Muslimani a ponekad i Hrvati, kad se udruze sa njima. Sta ce biti na ustavnim promjenama, a sta ti zelis da bude, su dvije razlicite stvari. Bas bih volio da vidim kako ce se to ukinuti ime R . Srpska?? Cak i da se ukine entitetsko glasanje, o cemu nema govora, sto cak ni u Butmiru nisu trazili, ni jedan zakon u Domu naroda nece moci proci bez Srba, tako da ce opet sve biti isto. Ono sto je bitno jeste da shvatite da sa Srbima morate saradjivati a ne tjerati inat. Entitetsko glasanje nije kocnica, nego zastita od preglasavanja i marginalizovanjazbog koga je i bio rat. Sve se mora dogovoriti, nista sto je na dobro RS i kao cijeline Srbi nece odbiti. Sami sebi pravite problem. Frustrirate se. Sami skrojite zakon bez Srba, a onda se bunite sto Srbi nece da glasaju za i smeta vam entitetsko. Napravite zakon koji ce se Srbima dopasti, pa nece biti veta,
za srbinBiH Vas su izgleda toliko sludili nekim idejama da ste vi stvarno pobjerovali da je rs nešto kao bingo sbima u BiH. Pa pitajte ih da li je to entiotet tri konstitutivna naroda i da će prva stvar koja treba da se uradi ustavnim promjenama biti izjednačavanje prava sv tri konstitutivna naroda a to u najmanju ruku mora da bude za poočetak bar promjena imena entiteta - rs nemože ostati jer u tom nazivu nema druga dva konstitutivna naroda. Drugo za bilo kakvo odcjepljenje treba saglasnost sva tri konstitutivna naroda i saglasnost oba entiteta, to možda vam nisu rekli a vi ne čitate. Entitetsko glasanje netreba ukidati ono je dio DMS međutim njega treba uspostaviti u oba eniteta prema zastupljenosti sva tri naroda a u rs bi to značilo 2 - srbina, 1 - bošnjak, 1 - hrvat i 1 iz reda ostalih. Nešto slično je i u FBiH samo su brojke obrnute, 2-B, 1-H, 1-s i 1-O. E to je entzitetsko, a ovo etničko će biti ukinuto. RS treba demokratizirati uspostavom jednkih prava za sve narode.
NIje bitno da li cemo cekati 500 ili 1500 ili 5 godina, bitno je da ce tada Kosovo ponovo biti srpsko. Narodu koji je nastao tek 1992 takav istorijski pogled na svijet vjerovatno je stran, i ni ne ocekujem da ti to razumijes. A sto se tice tvog komentara ili nisi pratio prethodnu pricu ovih dana, kada su Komsic i Silajdzic u inat Srbima odbili da podrze srpski prijedlog ili se pravis blesav i svojim primjerom pokazujes kako bi trebala da izgleda gradjanska BiH u kojoj nema entitetskog veta i Republike Srpske. Ja zelim da Muslimani i Hrvati i dalje nastave sa takvim ponasanjem, jer se sa svakom ovakvom situacijom Srbi sve vise uvjeravaju da moraju neprestano da rade na ostvarivanju medjunarodne podrske otcijepljenju RS.
Čekaćete ne 500 nego hiljadu500. Šta nije u redu, glasamo kao Srbija i EU i to podržava i srpski predstavnik u Predsedništvu i onda BiH neprijatelj srpskog naroda??
Rezolucija je prosla sa ili bez BiH. Ovde je bitno da se jos jednom pokazalo da je BiH neprijatelj srpskog naroda, jos jednom je baceno sjeme razdora i pokazalo se kako bi funkcionisala \"gradjanska\" BiH. Posebno je ogavan Komsic koji je navodno predstavnik svih, a blizi su mu Spitari, i daleko vazniji nego milion i po Srba i njihova osjecanja i zelje naroda. Samo polako, Srbi su cekali 500 godina da uzmu Kosovo nazad, cekacemo jos 500 ako treba, ali vi sami sebi grob kopate. I onda vam poslije djavo kriv.