VM usvojilo Prijedlog zakona
572
BiH će dobiti TV kanal na hrvatskom jeziku?
Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hocel biti prevod?
SUPER samo nek' ga Hrvati finansiraju ...jer meni ne pada napamet placati 4 TV kanala!!!Predlazem i Sandžacki kanal da se uvede kad je bal kek je i maskenbal.
pa normalno, nakon hrvatskog kanala ubacujemo nezavisne novinare, jer je to javna televizija koji će biti kritični i prema HDZu i čoviću, pogotovo prema stolnoj kućici u Mostaru. Nakon kanala, je na redu rekonstrukcija Federacije, u dva velekantona, s diskontinuitetom hrvatskog teritorija što obećava i govori da hrvati ne mogu tražiti otcjepljenje nego su za cjelovitu BiH, za razliku od Srba koji lažu da su za cijelu BiH. Onda će to biti prava država. Hrvati dovlače kapital iz Europe, Bošnjaci s Bliskog Istoka i Emirata, a Srbi od Rusije i sličnih. Više se ne natječemo nacionalno, nego ekonomski, što svima donosi dobrobit, pozitivna konkurencija. Naravno akon toga, svi više i više volimo i doživljavamo BiH kao svoju domovinu, i lagano postajemo Bosanci i Hercegovci, kao Švicarci u Švicarskoj. Ko ima uši neka čuje...! ;)
I ako sam bosnjak podrzavam ovaj kanal na hrvatskom jeziku, isto podrzavam i osnivanje treceg entiteta jer je jeftinije imati dvije entitetske vlade neko kao sad imati deset kantonalnih i federalnu valdu.
Bosanski jezik ne postoji kao ni Bošnjači uostalom Sve je to Srpsko-Hrvatski jezik
@HrvojeZG hrvati u hercegovini NIKADA nisu plaćali pretplatu ni u staroj Jugi. I sad trebam JA da im placam kanal.... To nema veze sa majorizacijom, nego sa ekonomskom računicom. Hajmo ovako, neka svako ko placa pretplatu zaokrzi kome da se daju pare, i od toga da se finansira TV. Bas me zanima da li bi taj HR kanal imao stepen naplate više od 1000 KM (500€) mjesečno... Jedino ako im ti iz ZG nećeš uplaćivati sredstva za rad.
PLACITE SDAOVCI PLACITEEE. SNOVI O VASOJ FILDZAN DRZAVI SU GOTOVI, OVA DRZAVA SE KONACNO OKRECE PREMA CIVILIZIRANOM SVIJETU, DRAGO MI JE STO HRVATI U BIH DOBIJAJU KANAL NA SVOM JEZIKU JER CE SE TAKO POSTOVATI VISE OSTALA 2 KANALA. SVAKI DAN ME OBRADUJU SA NEKOM NOVOM VIJESTI!
eto sad imate i svoju "Hrvatsku TV"u Bosnjackoj BiH a u VUKOVARU vam se nakotilo genocidnih cigana srba pa vec traze dvojezicne natpise na tablama i ulicama!Jos malo pa ce vam zatraziti ucbenike na cirilici heheh:)Ma skutorijada ko skutorijada,i da hoces nemres objasniti nista..
Bar ce onda na ovim ostalim nasim kanalima govoriti bosanski jezik... OBN je na hrvatskom i FTV... Obrati li iko paznju na to???
Zar nije Bosnjak,Islam, Bosnjacki jezik; Kako moze biti Bosanski a nije Bosanac??
je li ovo znači da će hrvati-hercegovci početi plaćati pretplatu???? Hoće ali u panjevima. Opet će bošnjo taj jebiguzluk platiti.
Bruka za SDP i SBB,,, konačno su Dodik i Čović našli saigrače za razgradnju i podjelu Bosne i Hercegovine
Ovdje je odavno,.ebo lud zbunjenog, a političari "rade u ime naroda" !
Bošnjak Islam Bosanski jezik
DOBRA IGRA HOLANDIJE A NIJE NI NISKOZEMSKA LOSA
Multikulti tema, nema sta. I onda se cudite kad se Hrvati zele odvojiti od vas? Zasto se cudite, zaista?
Ovjde je jedini problem što Bošnjaci u BOSNI nemaju svoj kanal, najbolje jo i ciganski da uvedete a sve to da bošnjaci plaćaju. Pogana BHT sva na glupoj ćirilici, nigdje veze.