Sarajevo-x.com saznaje
0

Bh. navijači neće dati Portugalcima da spavaju

Piše: A. Panjeta
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na internet forumima posljednjih dana pojavila se ideja da se navijači noć uoči utakmice BiH - Portugal okupe u blizini hotela Zenica u kojem će biti smješteni reprezentativci Portugala i prave buku. Kako saznajemo, grupa starijih navijača organizirala se i ovu ideju planira sprovesti u djelo.
  • Plan nam je da dođemo što bliže hotelu, i navijamo što glasnije cijelu noć. Mi smo grupa starijih i ozbiljnijih navijača, nije nam cilj nikakav nered, ne namjeravamo ni bacati petarde, već samo grla i dlanovi da im ne damo spavati. Slično su jednom uradili navijači Hajduka i uspjeli izvući 1:1 s Romom - kaže nam jedan od inicijatora večerašnjeg okupljanja.

Ako policija ne dopusti okupljanje na parkingu gdje će biti i fan zona, oni će se pomjerati, jer, kaže, "Kamberovića polje je širok pojam".

  • Zaista ne želimo nikakve probleme i vjerujem da do njih neće doći, nije nam cilj da se sukobljavamo sa našom policijom. Ako se nigdje ne budemo mogli skupiti, imamo automobile i ne mogu nam zabraniti da svako malo naiđemo i zatrubimo - pojašnjava naš sagovornik. Na pitanje da li je nesportski potez ne dozvoliti protivničkim igračima da se naspavaju, kaže:

  • Jeste nesportski, ali ovu priliku ne smijemo propustiti. Da mi je samo doživjeti ljeto u kojem će ljudi ostavljati televizor u avliji do dva ujutro i gledati utakmice naše reprezentacije!

Naš sagovornik kaže kako njihova ekipa broji jezgro od 20-ak ljudi, i da će svaki od njih povući najmanje petoricu te da bi ih večeras trebalo biti najmanje 100. Očekuje da im se pridruži još veći broj navijača i da prave 'dostojanstvenu' buku:

  • Ponavljam, bez petardi, samo grla, dlanovi i trube, i možda neka ručna sirena za uzbunu, ko zna?