BiH
0

Besplatan telefon za podršku oboljelim od AIDS-a 033 612 661

plaćeni oglas
Asocijacija za podršku oboljelim od HIV/AIDS-a APOHA, uz finansijsku podršku Svjetske banke, u julu mjesecu uspostavila je telefonsku liniju za pružanje anonimne psihosocijalne pomoći osobama koje su inficirane HIV-om ili oboljele od AIDS-a, kao i njihovim bližnjim.

Linija je također namjenjena i generalnoj populaciji kako bi omogućila kvalitetne i pravovremene informacije i kontakte vezano za testiranje na HIV/AIDS, te postala jedan od vidova informisanja javnosti o svim pitanjima koje žele saznati o HIV/AIDS-u. Novootvorena linija pored pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći osobama koje su na bilo koji način pogođene HIV/AIDS-om omogućila i međusobno povezivanje, te aktivno uključivanje u rad APOHA-e. Njihov anganžman u velikoj mjeri bi mogao uticati na promjene u društvenoj zajednici, a posebno na pitanjima smanjanja predrasuda prema ovoj populaciji.

Zato ukoliko imate bilo kakvo pitanje, nedoumicu ili su vam potrebne informacije te podrška, nazovite APOHA-u, koja nudi svoje usluge anonimno i povjerljivo! Radno vrijeme APOHA-e je od 10-15 h svakim radnim danom, a telefon na koji se možete obratiti je 033 612 661.