BiH
0

Belkić se susreo sa Sihombingom

FENA
Indonezija je za nas važna zemlja i s bosanskohercegovačke strane postoji spremnost za jačanje međuparlamentarne saradnje dvije zemlje, rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH Beriz Belkić u Sarajevu tokom današnjeg susreta s nerezidentnim ambasadorom Republike Indonezije u BiH Mangasi Sihombingom.

Belkić je sugovornika upoznao s načinom rada i strukturom Parlamentarne skupštine BiH, naglašavajući da se pred Parlamentom nalazi veliki posao zakonodavne prirode koji proizilazi iz potrebe usvajanja zakona vezanih za predstojeće reforme u državi, zakona koji su rezultat zahtjeva Evropske unije i onih koji trebaju biti usvojeni zbog usklađivanja domaće s evropskom legislativom.

Ambasador Sihombing je uime Radne grupe za bilateralnu saradnju prenio poziv za posjetu bh. delegacije indonezijskom Parlamentu, istovremeno izražavajući interes za posjetu indonezijske delegacije Bosni i Hercegovini.

Sihombing je naglasio kako bi bilo korisno da se posjete obave prije predsjedničkih izbora u Republici Indoneziji, koji su zakazani za 20. oktobar ove godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.